Yalova'da 200 Çınar Fidanı Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 200 Çınar Fidanı Toprakla Buluşturuldu

Köprülü kavşak projesi çerçevesinde ağaçların kesildiği meydanın bulunduğu güzergahtaki bir alan, çınar fidanları dikilerek ağaçlandırıldı.

06.12.2014 16:38

Yalova'da, köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesildiği Tonami Meydanı'nın yaklaşık 4 kilometre uzağındaki alana 200 çınar fidanı dikildi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova-Bursa karayolunun 7. kilometresindeki alanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Tonami Meydanı'nda ağaçların kesilmesi nedeniyle bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Altınova ilçesinde de ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirten Coşkun, "Altınova'nın Geyikdere köyünde, ceviz, ıhlamur ve bodur elma gibi türlerde 8 binin üzerinde meyve fidanı dikeceğiz" dedi.

Bursa Orman Bölge Müdür Vekili Hasan Bozan ise Yalova Orman İşletmesince yılda ortalama 70 bin fidan dikildiğini bildirdi.

Ormanların, oksijen üretimi bakımından hayat kaynağı olduğunu vurgulayan Bozan, "Evlerimizde kullandığımız eşyaların geneli de ağaçtan üretiliyor. En önemlisi de bilim adamları tarafından hava sıcaklığının bu yüzyılda yüzde 3 oranında artacağı tahmin ediliyor. Sanayi gelişiyor ve böyle olunca havanın kirlenme oranı çok yüksek. Bu ağaçlandırma sayesinde küresel ısınmayla da mücadele etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra 200 çınar fidanı, yol kenarındaki alanda toprakla buluşturuldu.

Törene, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da 200 Çınar Fidanı Toprakla Buluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement