Yüzer Üniversite Marmaris'te - Son Dakika
Güncel

Yüzer Üniversite Marmaris'te

Yüzer Üniversite Marmaris'teMUĞLA - Türk Deniz Eğitim Vakfı bünyesinde TÜDEV eğitim ve işletmesine ait staj gemisi T/S Samsun feribotu Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

24.07.2017 20:31

Yüzer Üniversite Marmaris'te

MUĞLA - Türk Deniz Eğitim Vakfı bünyesinde TÜDEV eğitim ve işletmesine ait staj gemisi T/S Samsun feribotu Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Eğitim ve Staj gemisine dönüştürülen 10 bin 870 GRT'luk T/S Samsun feribotu, eğitim gemisi olarak 2 ay sürecek eğitim seferine başladı. Çanakkale Limanı'ndan sonra üçüncü durak yeri olan Marmaris Limanı'na demirleyen gemi hafta boyunca limanda kalacak. 2004 yılında İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Denizciler Turizm Denizcilik A.Ş. tarafında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan satın alınan M/F Samsun Feribotu, Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Eğitim ve Staj Gemisine dönüştürülmek amacıyla kiralandı.9 Denizcilik Fakültesi'nden 210 öğrencinin katıldığı eğitim turunda 10 kişiden oluşan bir denizci eğitmeni bulunuyor. 2 aylık eğitim gezisi sırasında öğrencilere 8 ayrı dalda uygulamalı denizcilik eğitimi verilecek.

Türk Deniz Eğitim Vakfı Müdür yardımcısı Turfan Şahin, "Özellikle yurtdışına gemi adam ihraç edebilirsek ekonomik olarak ta ülkemize çok büyük maddi imkanlar sağlayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Geminin kaptanı İsa Yamak ise, gemide bulunan öğrencilerin ilk defa staja çıktığını söyleyerek, uygulamalı eğitim adına her türlü faaliyetin gemide mevcut olduğunu ve öğrencilere bire bir eğitimler verildiğini söyledi. Samsun Eğitim ve Staj gemisi Marmaris'ten sonra Fethiye'ye hareket edecek.

Yüzer Üniversite Marmaris\'te
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzer Üniversite Marmaris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement