1. Uluslararası Öğrenci Günleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

1. Uluslararası Öğrenci Günleri"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, "Kırgızistan'dan,Malezya'ya, Kamerun'dan Kosova'ya, Ukrayna'dan Azerbaycan'a kadar dünyanın dört bir tarafında konuşulan ortak bir dil var ki şüphesiz onun adı da sevgidir" dedi.

12.04.2016 09:49

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, " Kırgızistan'dan, Malezya'ya, Kamerun'dan Kosova'ya, Ukrayna'dan Azerbaycan'a kadar dünyanın dört bir tarafında konuşulan ortak bir dil var ki şüphesiz onun adı da sevgidir" dedi.

Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konsey olarak uluslararası öğrenciler ile birlikte yaptıkları alışma dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi.

1. Uluslararası Öğrenci Günleri'nde 30'u aşkın ülkenin yer aldığı belirten Saygılı, "Bu projeyi İzzet Baysal büyüğümüzün emanet ettiği üniversitemizde hayata geçirmeyi başardık. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Kardeşlik ve barış içerisinde yeni bir dünya düzeninin mümkün olabileceğine canı gönülden inanıyoruz." diye konuştu.

"Bugün dilleri, renkleri, milletleri ve inançları farklı dahi olsa insanlık olarak bir araya gelebiliyorsak bunun yegane sebebi sevgidir" diyen Saygılı, "Kırgızistan'dan Malezya'ya, Kamerun'dan Kosova'ya,Ukrayna'dan Azerbaycan'a kadar dünyanın dört bir tarafında konuşulan ortak bir dil var ki şüphesiz onun adı da sevgidir. Farklılıklar hayata güzellik katar. Bir çok ülkeden arkadaşımız kendi kültürlerini,değerlerini,yaşayış biçimlerini tanıtıp sergileyerek insanlığın zenginliğini ortaya çıkardılar. İşte bu yüzdendir ki farklılıklarımız ayrılıklarımız değil bir bütünün ayrılmaz parçasıdır." şeklinde konuştu.

"1. Uluslararası Öğrenci Günleri"nin hedefine ulaştığını belirten Saygılı, insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşaması için ellerinden gelen gayreti bugün olduğu gibi yarın da göstereceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 1. Uluslararası Öğrenci Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement