6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 8 Haziran Pazartesi akşamı "Saraydan Kız Kaçırma" operasının sahnelenmesiyle başlayacak.

06.06.2015 14:23

6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 8 Haziran Pazartesi akşamı "Saraydan Kız Kaçırma" operasının sahnelenmesiyle başlayacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek İstanbul Opera Festivali'nin açılışı, 8 Haziran'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde yapılacak.

Açılışta İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Mozart'ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma" operası sahnelenecek. Opera, 9 Haziran'da da aynı mekanda sanatseverlere sunulacak.

Festivalde, 11-12 Haziran'da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesinde "Yusuf ile Züleyha", 13 Haziran Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde "Romeo ile Jülyet" seyirciyle buluşacak.

Bu arada, festival biletlerinin tamamının tükendiği öğrenildi.

Festivalde yer alan eserler hakkında

Türk- Osmanlı kültür ve sanatının etkisiyle 16. yüzyılda Batı Avrupa'da ortaya çıkan Turquerie akımının en güzel örneklerinden biri olan ve Mozart'ın Mehter Marşı ritimlerinden etkilenerek bestelediği eseri "Saraydan Kız Kaçırma", Yekta Kara tarafından sahneye konulacak.

Bestesi Okan Demiriş'e ait "Yusuf ile Züleyha" operasını Aytaç Manizade sahneleyecek. Orkestra şefliğini Serdar Yalçın'ın yaptığı eserde Yakup Peygamber'in "Bereketli buğday tanelerim" diye sevdiği çocukları arasında ayrım yaparak, en küçük çocuğu Yusuf'u hepsinden çok sevmesi, Yusuf'un zorluklarla ve haksızlıklarla geçen hayatı, Mısır Azizi'ne köle olarak satılması, Züleyha ile karşılaşması, Züleyha'nın Yusuf'a olan ümitsiz aşkı anlatılacak.

Bestesi Charles Gounod'ya ait "Romeo ile Jülyet" operası ise Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından İstanbullu seyirci ile ilk kez buluşturulacak. Kenan Korbek'in sahneye koyduğu, orkestra şefliğini İbrahim yazıcının yaptığı eserde, düşman ailelerden olan Romeo ile Jülyet'in karşılaştıkları ilk anda birbirlerine aşık olmaları ve aşk için ölümü bile göze almaları anlatılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement