8. Boston Türk Belgesel ve Kısa Filmleri Yarışması Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Boston Türk Belgesel ve Kısa Filmleri Yarışması Başladı

8. Boston Türk Belgesel ve Kısa Filmleri Yarışması Başladı

8. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Siirt'in Sırrı belgeselinin Boston Güzel Sanatlar Müzesinde gösterimiyle başladı.

12.11.2013 08:29  Güncelleme: 08:56

Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın sekizincisi, genç bir güreşçi kızın mücadelesini anlatan " Siirt'in Sırrı" belgeselinin Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde gösterimiyle başladı.

Büyük beğeni kazanan film seyircilerden yoğun alkış alırken, gösterimden sonra yönetmen İnan Temelkuran'la söyleşi yapıldı. Yarışmanın açılış gecesi vesilesiyle bir de resepsiyon düzenlendi. Açılışa seyirci ve davetlilerin yanı sıra Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Burak Karartı ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan da katıldı.

Yarışma ve yarışma dışı olarak toplam 40 filmin izleyicilerle buluştuğu programda, yarışma  jürisinin yanı sıra seyirciler de En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film'i seçmek için oy kullanabiliyor. Amerikalı sinemaseverlerin büyük ilgiyle izlediği ve 16  Kasım'a kadar devam edecek olan yarışmada yer alan filmler şöyle:

Kısa filmler:

"Akvaryum (Ayşegül Doğan),  Annemin Ardından (Sadullah Şentürk), Ayakkabı (Alihan Sakman), Ayaz Vurgunu (Aydın Kapancık), I II III IV ( Ozan Sıhay),  Biyoloji Sınavı (Ozan Yıldırım), Consensus (Gülten Taranç), Çok Uzun Bir Hikayenin Tam Ortası (Ertuğ Tüfekçioğlu), Dalgalar ve Özgürlük (İlker Sağlamer), Dar Alan (Hasan Demirtaş), Derin Nefes Al (Başak Büyükçelen), Etki (Tufan Şimşekcan), First Lesson in Love (Tomer Werechson), Gomşu ( Kemal Saldun), Kayıkçı (Vecihi Ener), Mavi Kalpli Kadın "Ağıt" (Can Eren), Mesut (Hakan Hücum), Sadece Tek Bir Gün (Tunç Şahin), Şeref Dayı ve Gölgesi (Buğra Dedeoğlu), Toros Canavarı (Fırat Yavuz), Tütü (Metin Akça)."

Belgesel filmler:

"A Gigantic Jigsaw Puzzle (Nazım Güveloğlu), Asla Hoşçakal Demedik Varoşa (Çiğdem Mazlum, Sertaç Yıldız), Benim Çocuğum (Can Candan), Boğaziçi Balıkları (Bahriye Kabadayı Dal, Burak Dal), Büka Barane – Gökkuşağının Peşindeki Çocuklar (Dilek Gökçin), Doğan Köy (Kader Çetintaş), Gölün Kıyısında (Mehmet Emre Gül), 45 Gün (Ömer Güneş),  Kıyı Kıyı ( Bilge Demirtaş, Özlem Sarıyıldız), Meğer (Uğur Egemen İres), Misafir (Haydar Demirtaş), Müslüm Baba'nın Evlatları (Vuslat Saraçoğlu), Olağan Haller (Özgür Fındık),  33 Yıllık Direniş – Berfo Ana (Veysi Altay), Refika (Özge Deniz Özker), Sadık (Cantekin Cantez, Burcu Ayşe Esenç), Sensiz Yaşanmaz (Bertan Başaran), 36 Boys (Yelda Yanat Kapkın)."

Yarışma programı ve filmler hakkındaki bilgiye "http://www.bostonturkishfestival.org/competition" adresli websitesinden ulaşılabilir.

Boston'da 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Boston Türk Belgesel ve Kısa Filmleri Yarışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement