Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Trabzonlular ile buluştu.

14.07.2017 15:25

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Trabzonlular ile buluştu.

Trabzon Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda düzenlenen serginin açılışına, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının verdiği konserle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Protokol üyelere daha sonra kurdele keserek, "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz" temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde türlü etkinlikler yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansının da bu manada yine üstün özelliğini ortaya koyduğunu vurgulayan Yavuz, "O geceye mahsus ve sonraki günleri mahsus fotoğrafları derlemek suretiyle en mesaj verici, en özelliklere haiz olan fotoğrafları derleyerek Türkiye'miz genelinde 81 ilde fotoğrafları halkımızın beğenisine açacak şekilde sergiler düzenledi." dedi.

Yavuz, güzel bir etkinlik başlatıldığını belirterek, "Bu manada Anadolu Ajansımızın belirlediği fotoğrafları da burada halkımızın beğenisine sunduk. Anadolu Ajansının her zaman olduğu gibi bu konudaki katkıları da takdire şayandır. Ekibinize ve kurumunuza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu Türkiye'mizin meselesidir"

Yavuz, 15 Temmuz'un önemine de dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu Türkiye'mizin meselesidir, milletimizin meselesidir. Gördüm, fotoğrafları inceledim. Çok anlamlı ve mesaj veren fotoğraflar. Bu konuda ki fotoğrafçı ve muhabir arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum. Çünkü o anı yakalamak ve o mesajı bütünüyle içeren anı yakalamak da ayrı bir maharet gerektirir ki bu konuda Anadolu Ajansımızın zaten üstün özelliğini tartışmaya gerek yok. Bu manada Trabzon'daki etkinliklerimize verdiğiniz katkıdan dolayı da teşekkür ediyorum. Anadolu Ajansımızın başarılarının devamını diliyorum. 15 Temmuzlar tekrarlanmasın. Bu tür girişimler bir daha akla dahi gelmesin."

Yavuz, millet olarak bir duruşun ve direnişin gösterildiğini de belirterek, bu yönüyle bu tür etkinliklerin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Anadolu Ajansının çalışanlarına verdikleri emekten dolayı teşekkür ederek, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Tekrarının olmaması en büyük dileğimiz olmakla, hiçbir şekilde de buna fırsat vermeyeceğimizi, bütün dünyaya istiklal ve hürriyet destanı ortaya koyarak gösterdik. O bakımdan o dönemlerde ve ondan sonraki dönemlerde bu sergiyi hazırlamakta gösterdiğiniz hassasiyet için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde '15 Temmuz' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement