Akdeniz Heykeli, Koman'ın Memleketine Yakışır" - Son Dakika
Kültür Sanat

Akdeniz Heykeli, Koman'ın Memleketine Yakışır"

Akdeniz Heykeli, Koman\'ın Memleketine Yakışır"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Heykelin, heykeltıraşımız Koman'ın memleketinde olmasından gurur duyarız"

24.07.2014 12:55

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İsrail'i protesto eylemleri sırasında tahrip edilen Akdeniz heykelinin, heykeltıraşın memleketi Edirne'ye getirilmesinden gurur duyacaklarını söyledi.

Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Edirneli heykeltıraş Koman'ın heykeline zarar verilmesini şiddetle kınadığını belirtti.

Son günlerde Edirne kamuoyunda "Akdeniz heykeli, Koman'ın memleketine yakışır" kampanyası başlatıldığını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Katılım çok olmasa da Edirneli, Koman'ın "Akdeniz" adlı heykelini Edirne'ye istiyor. Biz de heykelin  heykeltıraşımız Koman'ın memleketinde olmasından gurur duyarız. Heykeli de en güzel yerde değerlendiririz. Heykelin yapıldığı yıllardaki mülkiyet sahibi Halkbank'a ulaşmak istedim ama başarılı olamadım. Heykelin yerinden kaldırılması halinde en çok Edirne'ye yakışacağından hemfikiriz."

Gürkan, heykelin yapılış amacı, neden Akdeniz adının verildiği, heykelin yapılış sözleşmesinde Akdeniz sahillerine konulma şartının olup olmadığı gibi konuları araştırdıklarını dile getirdi.

Heykeltıraş Koman'ın, heykeli yapma amacının dışına çıkmak istemediklerini dile getiren Gürkan, "Şartlar uyarsa, heykelin Edirne Belediyesi envanterine kaydedilmesi ve Edirne'de sergilenmesi için uğraş vereceğiz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da heykelin Eski Cami arkasındaki İlhan Koman parkına çok yakışacağını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akdeniz Heykeli, Koman'ın Memleketine Yakışır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement