Bursa'nın En Ufak Taşı Bile Turizmde Değerlendirilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'nın En Ufak Taşı Bile Turizmde Değerlendirilecek

Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği Başkanı Şenişler: "Bursa'nın en ufak taşını bile turizmde değerlendirmeyi, kültürünü tanıtmayı amaçlıyoruz.

14.12.2014 11:45

CEM ŞAN - Bursa'nın kültürünü daha fazla insana tanıtmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için kurulan Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği, " Osmanlı'nın ilk başkenti"nin en küçük taşını bile turizmde değerlendirerek kentin turizm pastasından alacağı payı artırmayı hedefliyor.

Dernek Başkanı Sedat Şenişler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın kültürünü daha fazla insana tanıtmak ve turizmini geliştirmek amacıyla yaklaşık 4 ay önce bu derneği kurduklarını söyledi.

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın, kültür ve turizm bakımından Türkiye'nin en avantajlı kentlerinden biri olduğunu belirten Şenişler, ülkenin turizm pastasında belli bir paya sahip olduğunu anlattı.

"Ulu şehir" Bursa'nın turizmdeki payını artırmayı hedeflediklerini ve dernek olarak buna yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini vurgulayan Şenişler, " Cumalıkızık, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Sultan Külliyelerinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınmasıyla Bursa, turizmde daha fazla söz sahibi olacak ve pastadan daha fazla alacak" dedi.

Feshane'de "Bursa Kültür ve Turizm Günleri"

Derneği yeni kurmuş olmalarına rağmen birçok etkinliğe imza attıkları bilgisini veren Şenişler, çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Şenişler, şöyle konuştu:

"Bursa'nın en ufak taşını bile turizmde değerlendirmeyi, kültürünü tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda 19-22 Şubat 2015'te İstanbul Feshane'de 'Bursa Kültür ve Turizm Günleri' yapacağız. Bu etkinlik için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odasının desteklerini aldık. Bursa, göç veren değil, göç alan bir şehir. O yüzden İstanbul'da çok fazla Bursalı olduğunu düşünmüyoruz ama Bursa'yı merak eden Rizeli, Kastamonulu ve Kayserili gibi başka şehirli olanlar var. Onların ayağına Bursa'nın ürünlerini ve kültürünü götürerek bu kente olan ilgilerini artırmayı ve onları buraya çekmek Bursa Günlerini düzenleyeceğiz. Göç veren iller, İstanbul'daki ve başka şehirlerdeki hemşehrilerinin hasret gidermesini sağlamak amacıyla bu tarz kültür günlerini düzenliyor. Biz ise bunun tam tersi Bursa'yı merak eden başka şehirlerdeki insanları bu kente çekmek için Bursa Günlerini düzenleyeceğiz. Niyetimiz Bursalılara Bursa'yı tanıtmak değil. Bursa zaten tanınıyor. Bursa'nın kültürünü ve turizmini anlatarak kente ekonomik katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

Çalışmalarının sadece "Bursa Kültür ve Turizm Günleri" ile sınırlı kalmayacağına değinen Şenişler, kentin kongre ve sempozyum merkezi olmasına yönelik çalışmaları da bulunduğunu aktardı.

Yenişehir Havalimanı'nın aktif kullanılmadığına dikkati çeken Şenişler, "Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Yenişehir hattının hareketlendirilmesiyle ilgili özel havayolu şirketleriyle görüşmemiz var. Bu görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde KKTC'de de Bursa Günlerini yapacağız. Yenişehir Havalimanı harekete geçerse Bursa ekonomisi de harekete geçecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'nın En Ufak Taşı Bile Turizmde Değerlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement