Denizli'ye Soyut Heykel - Son Dakika
Kültür Sanat

Denizli'ye Soyut Heykel

Denizli\'ye Soyut Heykel

Denizli'den 48 yıl önce Almanya'ya göç eden heykeltıraş Hüseyin Altın, hiç para almadan, kısa üre önce hizmete giren yeni Valilik hizmet binası önüne soyut heykel yaptı.'Düşünmeye Çağrı Heykeli' adı verilen 2 metre 90 santimetre boyundaki...

22.05.2013 12:11

Denizli'den 48 yıl önce Almanya'ya göç eden heykeltıraş Hüseyin Altın, hiç para almadan, kısa üre önce hizmete giren yeni Valilik hizmet binası önüne soyut heykel yaptı.

'Düşünmeye Çağrı Heykeli' adı verilen 2 metre 90 santimetre boyundaki heykelin açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Acar, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve heykeltraş Hüseyin Altın katıldı. Altın, "Almanya'nın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde 18 sergi açtım. Denizli'de yeni yapılan Valilik binası önüne heykel yapmam istendiğinde seve seve kabul ettim ve hiç para almadım. Heykel, medeniyeti de temsil eder. Denizli'nin sanayi, ekonomi, alt ve üstyapısıyla çağdaş görünüme kavuşması yeterli değil. Sanatta da atılım yapılmalı. Soyut heykele bakanlar fazla bir şey anlamayabilir. Modern heykelciliğe Denizli'nin alışması gerekiyor" dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar, heykeltraş Hüseyin Altın'a plaketle teşekkür etti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Denizli'ye Soyut Heykel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement