Makedonya'da Kral Kızı Türbesi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Makedonya'da Kral Kızı Türbesi Açıldı

Üsküp'teki "Kral Kızı Türbesi"nin açılışını Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska ile Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Kaplan birlikte yaptı.

25.12.2014 19:19  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in son kralı Stefan Tomaşeviç'in kızının Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki "Kral Kızı" olarak bilinen türbesi, restorasyon çalışmalarının ardından, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türbenin açılışını Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan ve Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska birlikte yaptı.

Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Kaplan, kurdele kesme töreninin ardından yaptığı konuşmada, bu projenin iki ülke arasındaki ortak çalışmasıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Makedonya ve Bosna Hersek arasındaki ikili ilişkilerin üst düzeyde olduğunu belirten Kaplan, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaplan, Makedonya'nın Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde verdiği destek için de Makedon yetkililere teşekkür etti.

İki ülkenin ortak projesi

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska da iki ülke arasında kültür alanında olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kral Kızı Türbesi'nin iki bakanlık arasındaki işbirliği sayesinde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Milevska, türbenin restorasyonu sırasında çok dikkatli çalışıldığını ve kültürel mirasın korunduğunu ifade etti.

Kral Kızı Türbesi'nin restorasyon için Makedonya Kültür Bakanlığı 20 bin avro Bosna Hersek Kültür ve Spor Bakanlığı ise ve 10 bin avro katkıda bulundu. Dört ayaktan oluşan türbenin restorasyonu öncesi yapılan çalışmalarda elde edilen orijinal parçalar da restorasyon sırasında türbede kullanıldı. 2010 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 2013 yılında tamamlandı.

Kral Kızı Türbesi

Son Bosna Kralı Stefan Tomaşeviç'in kızı Prenses Katarina'nın İslam'ı seçtikten sonraki ismi Emine olan Kral Kızı Türbesi'nin, 15. yüzyılının sonları ile 16. yüzyılın başlarında Osmanlı döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Makedonya'da Kral Kızı Türbesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement