Savaş Mağduru Kadınlar El Becerilerini Sergiliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Savaş Mağduru Kadınlar El Becerilerini Sergiliyor

DÜZCE (AA) – Düzce'de Halk Eğitim Merkezinde 3 boyutlu kurdele eğitimi alan 50 yabancı uyruklu savaş mağduru kadın, kurulan Ramazan Sokağı'nda eserlerini sergiliyor.

18.06.2016 00:05

DÜZCE (AA) – Düzce'de Halk Eğitim Merkezinde 3 boyutlu kurdele eğitimi alan 50 yabancı uyruklu savaş mağduru kadın, kurulan Ramazan Sokağı'nda eserlerini sergiliyor.

Halk Eğitim Merkezinde 3 boyutlu kurdele eğitimi veren İran uyruklu Pouneh Cabbari, AA muhabirine, savaş mağduru olarak ilçede yaşamını sürdüren ve merkezde eğitim alan 50 yabancı uyruklu kadın ile birlikte, Anıtpark Meydanı'nda kurulan Ramazan Sokağı'nda eserlerini sergilediklerini söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce İran'dan Türkiye'ye geldiğini anlatan Cabbari, daha önce İran'da resmi bir kurumda çalıştığını ve hobi olarak kurdele sanatı öğrendiğini belirtti.

Türkiye'ye geldikten sonra yabancı uyruklu kadınlara ulaşmak istediğini aktaran Cabbari, şöyle konuştu:

"Birçok zorluk çektikten sonra Türkiye'ye geldim. Burada da arkadaşlarımı bir araya toplayarak, birlikte başarılı olacağımıza inandım. Kurdele sanatı ile kardeşlerime katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu meslekten yararlansınlar, para kazanıp evlerine ekmek parası götürebilsinler diye eğitim veriyorum. Sanatımızla aile bütçemize katkı sağlıyoruz."

- "Bütün emekler onların mutlu olması için"

Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın daha çok yabancı uyrukluya ulaşmak ve onlara katkı sağlamak istediğini belirten Cabbari, "Yabancı uyruklular, özellikle de kadınlarımız ve ayrım yapmaksızın çok sayıda kişiye ulaşıp onların sanat öğrenmelerini istiyorum. Türk, Arap, Kürt tüm vatandaşlara ulaşmak istiyorum. Evlerinde oturup bir yerlerden yardım beklemelerini istemiyorum. Bunun yerine el ele verip mutlu olalım, birlikte güzel işler yapalım istiyoruz." diye konuştu.

Yabancı uyrukluların mutlaka bir sanat dalı ile ilgilenmesi gerektiğini kaydeden Cabbari, kursiyerlerin eserlerini satıp mutlu olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kursiyerlerden Afganistan uyruklu Nafisa Shirzad, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek "Bize bu imkanları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne şükranlarımı sunuyorum. Bu sanatla uğraşmak bizi mutlu ediyor. Hem de ailemize katkıda bulunuyor para kazanıyoruz." dedi.

Afganistanlı Susan Sabooi de kursa yeni başlamasına rağmen çok şey öğrendiğini, ailesine katkıda bulunduğu için gururlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Savaş Mağduru Kadınlar El Becerilerini Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement