Zenicalı Yetimler İçin İftar - Son Dakika
Kültür Sanat

Zenicalı Yetimler İçin İftar

Deniz Feneri Derneği ve Bosna Hersek'teki sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Dayanışma Forumu (EMMAUS) tarafından Bosna Hersek'in Zenica kentinde düzenlenen programda, 155 yetim çocuk ve yakınları iftar yaptı.

21.06.2016 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği ve Bosna Hersek'teki sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Dayanışma Forumu (EMMAUS) tarafından Bosna Hersek'in Zenica kentinde düzenlenen programda, 155 yetim çocuk ve yakınları iftar yaptı.

Üsküdar Belediyesinin desteğiyle Zenica'daki bir restoranda gerçekleştirilen iftarda konuşan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, iki ülke insanlarının bir araya gelmesiyle, çok güzel bir sinerji oluştuğunu söyledi.

Yetim çocuklara ilgi gösterilmesinin önemine değinen Erginay, "Zenica bize çok yakın ve çok sevdiğimiz bir şehir. İki yıldır burada bütün çocukları bir araya getirip, '23 Nisan Çocuk Şenliği' yapıyoruz. Türkiye dışındaki en büyük çocuk şenliği bu. Çocuklarla bir arada bulunmak, hangi vesile ile olursa olsun çok güzel bir şey." ifadesini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de yetimler ve Zenicalılarla aynı sofrayı paylaştıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Deniz Feneri Derneğinin büyük bir iş başardığını aktaran Türkmen, "Bir ramazan ayı ve bereket ikliminde, kardeş şehrimiz Zenica'da bulunmak bizim için büyük mutluluk sebebi. Ramazan ayınızı tebrik ediyor, bayramınızı şimdiden kutluyorum. İyi ki Üsküdar var, iyi ki Zenica var diyorum. Çocuklarımızı çok seviyoruz. İyi ki çocuklar var." diye konuştu.

Yaklaşık bir ay önce vefat eden Zenica Belediye Başkanı Hüseyin Smayloviç'in görevini vekaleten yürüten Selver Keleştura da bugüne kadar sürdürülen kardeşlik ilişkilerini daha da ileriye taşımak istediklerini anlattı.

Keleştura, kendileri için yapılan yardımların çok değerli olduğunu belirterek, "Türkiye'den gelerek yetim çocuklara hediyeler verdiniz ve onları çok mutlu ettiniz. Bundan daha önemlisi, ramazan ruhunu bizlerle paylaştınız. Bu etkinlikte emeği geçen Üsküdar Belediyesi ve Deniz Feneri Derneği, bu anlamda bizi ayrıca mutlu etti." dedi.

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise özellikle yetim çocukların sürekli mutlu edilmesi gerektiğini aktardı.

Balkan coğrafyasının İslam beldeleri olduğu hatırlatan Cengiz, "İslam İşbirliği Teşkilatı, bundan 3 yıl önce bir karar alarak, ramazanın 15. gününü, İslam Dünyası Yetimler Günü olarak belirledi. 3 yıldır, İslam Dünyası Yetimler Günü, bu tip etkinliklerle kutlanıyor. Deniz Feneri bugün, dünyanın 30 ülkesinde, 10 binlerce çocukla bu sevinci yaşamaya çalışıyor. Bu programlar vesilesiyle, çocuklarımızı bir nebze olsun, sevindirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Programın sonunda iftara katılan 155 yetim çocuğa bayram harçlığı verilirken, yakınlarına da erzak yardımı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Zenicalı Yetimler İçin İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement