Barış Akarsu Günü - Son Dakika
Magazin

Barış Akarsu Günü

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Zkü) Tarafından Atatürk Kültür Merkezi (Akm)'nde Düzenlenen "Barış Akarsu Günü" Etkinliklerinde Öğrencilere Trafik Kuralları Hakkında Bilgi Verildi. Konferansa Zkü Rektör Yardımcısı Prof.dr. Vural Evren ile Barış Akarsu'nun Annesi Hatice Akarsu, Babası Selahattin Akarsu ve Öğrenciler Katıldı.

26.05.2008 14:42

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde düzenlenen "Barış Akarsu Günü" etkinliklerinde öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Konferansa ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vural Evren ile Barış Akarsu'nun annesi Hatice Akarsu, babası Selahattin Akarsu ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Şoförler Odası Federasyonu Prikoteknik Değerlendirme Eğitim ve Araştırma Merkezi Trafik Profesörleri Yeşim Yasak ve Hamit Hancı, öğrencilere trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verdi.

Bir uzaylı ile iki çocuk arasında trafik kuralları hakkında bilgi verilen filmi izleyen öğrenciler film aralarında sorulan sorulara cevap verdi. Soruları bilen öğrencilere trafik kurallarını içeren kitapçık hediye edildi. Verilen bilgilerin ardından soru ve cevap bölümüne geçildi. Konferansta, Fener İlköğretim Okulu öğrencisi Kaan Kürşadoğlu (11) trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yeşim Yasak'a, "Şarkıcı Barış Akarsu kaza yaptığı akşam hem alkollü hem de hızlı gidiyormuş. O da hata değil mi" sorusunu yöneltince anne Hatice Akarsu gözyaşlarını tutamadı.

Prof.Dr. Yasak da öğrencinin yönelttiği soruya, "Ben konuyu tam olarak bilmiyorum. Eğer alkollü araç kullanıyorsa, hem de hız yapıyorsa zaten çok tehlikeli, sen de biliyorsun" cevabını verdi. Prof.Dr. Yasak daha sonra Barış Akarsu'nun anne ve babasının da konferansta bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine oturdukları koltuktan kalkan anne Hatice Akarsu ve baba Selahattin Akarsu kendilerini alkışlayan öğrencileri selamladı. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan Hatice Akarsu duygu dolu anlar yaşadı.

Konferans filmin sona ermesi ve çeşitli konuların anlatılmasıyla sona erdi.

(OA-OS-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Barış Akarsu Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement