Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Fatih Akın'ın Filmine Gitti - Son Dakika
Magazin

Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Fatih Akın'ın Filmine Gitti

Fransa'da düzenlenen Cannes Film Festivali'nde Fatih Akın'ın yönettiği "Solgun" adlı filmin başrolünde yer alan Diane Kruger en iyi kadın oyuncu seçildi. Böylece Fatih Akın, Cannes'da ikinci ödülünü almış oldu.

28.05.2017 22:00  Güncelleme: 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 70'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nin ödül töreni, Cannes Festivaller Sarayı'nda yapıldı. Törende, en iyi kadın oyuncu ödülü Fatih Akın'ın yönettiği "Solgun" adlı filmin başrolündeki Diane Kruger'e gitti. Fatih Akın, Cannes'da ilk ödülünü 2007 yılında "Yaşamın Kıyısında" filmiyle almıştı. Böylelikle Akın, Cannes'da ikinci ödülünü aldı.

ALTIN PALMİYE "THE SQUARE"A GİTTİ

Film Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan, bombalı saldırıda eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesini anlatıyor. Festivalin Altın Palmiye ödülü, İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un "The Square" adlı filmine verildi.

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ KOMŞUYA GİTTİ

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un "Mise à Mort du Cerf Sacré" isimli filmi en iyi senaryo ödülüne layık görüldü. Jüri Özel Ödülü de Rus yönetmen Andrei Zviaguintsev'in "Nelyubov" filmi aldı.

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ AMERİKA'YA GİTTİ

Büyük Ödül'e Fransız yönetmen Robin Campillo'nun "120 battements par minute" isimli filmi layık görülürken, en iyi yönetmen ödülü "Les proies" isimli filmi ile Amerikalı yönetmen Sofia Coppola'ya verildi.


Cannes\'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Fatih Akın\'ın Filmine Gitti
Kaynak: AA

Son Dakika Magazin Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Fatih Akın'ın Filmine Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement