Büyük Birlik Partisi'nin Seçim Barajını Aşma Taktiği - Son Dakika
Politika

Büyük Birlik Partisi'nin Seçim Barajını Aşma Taktiği

Büyük Birlik Partisi\'nin Seçim Barajını Aşma Taktiği

2015 genel seçimleri için ittifak görüşmeleri yapan BBP, genel seçimler sonrası Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir.

17.02.2015 10:19  Güncelleme: 10:53

2015 Genel Seçimler 'i için geri sayım başladı. Ankara kulisleri ise muhafazakar-milliyetçi partiler arasındaki ittifak arayışlarını konuşuyor.

OY POTANSİYELİ YÜKSEK İLLERDE...

En bomba kulis ise BBP'den geldi. BBP Sivas ve Kahramanmaraş gibi oy potansiyeli yüksek illerde parti olarak seçime girme kararı aldı. Kararın nedeni ise yüzde 10 'il barajı'nın geçildiği seçim bölgelerinde Anayasa Mahkemesi'nin ülke barajının altında kalınmış olsa da 'bireysel hak ihlali' yapıldığı kararı alarak parti adaylarına TBMM yolunu açması.

BAĞIMSIZ ADAYLAR FİKRİ RAFA KALKTI

Pazar günü MKYK'sını toplayan ve muhtemel ittifaklarda sürekli adı geçen partilerden BBP mevcut durumda seçime parti olarak girme kararını sürdürüyor. Eski genel başkanı Yalçın Topçu'nun AK Parti'ye transfer olduğu partide, Sivas ve Kahramanmaraş gibi oy potansiyeli yüksek illerde seçime bağımsız adaylarla girme fikri ise rafa kalkmış durumda.

YÜZDE 10'U ANAYASA MAHKEMESİ'NDE AŞMA PLANI

'İttifak' ihtimali tamamen ortadan kalkmasa da bağımsız adaylardan vazgeçtiği belirtilen partide bunu gerekçesi olarak yüzde 10 'il barajı'nın geçildiği seçim bölgelerinde Anayasa Mahkemesi'nin ülke barajının altında kalınmış olsa da 'bireysel hak ihlali' yapıldığı kararı alarak parti adaylarına TBMM yolunu açması. Parti kaynakları böyle bir durumun gerçekleşmesi olasılığının ciddi olarak değerlendirildiğini ve seçim çalışmalarında seçmene de anlatılacağını belirtiyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Büyük Birlik Partisi'nin Seçim Barajını Aşma Taktiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • misafir: Büyük Baronlar Partisi olmaya aday 19 17 Yanıtla
  • ALİ: MHP İLE BİRLEŞMESİ GEREKİR BU SAYEDE SİVASTAN RAHATCANA MİLLETVEKİLİ OLUR 20 5 Yanıtla
  • HACI: BBP MECLİSE GİRMESİ LAZIM HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN EĞER GENEL BAŞKANIN ÖLÜMÜNÜN SIR PERDESİNİ KALDIRIP BULNMASI İÇİN 9 6 Yanıtla
  • fatih: Uygulanırsa büyük patronların oyları bölünür 4 2 Yanıtla

Advertisement