CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart." ifadesini kullandı.

13.05.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart." ifadesini kullandı.

Böke, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ekonomik bir daralma söz konusu olduğunu belirterek, ülkeyi sıkıntılardan kurtarmak için sorunları iyi tespit etmek ve bu sorunları giderecek reformları bir an önce hayata geçirmek gerektiğini belirtti.

Üretimi canlandırmak, sürdürülebilir ve insani gelişmişliği sağlayacak bir yapıyı oluşturmak için yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Böke, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart. Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye ekonomisinde bu atılımı gerçekleştirecek yeni kalkınma hamlesi dört temel alanda acil adımlar atılması gerekliliğine işaret etmektedir. Bu dört alandan ilki teknoloji ve yatırım, ikincisi eğitim ve iş gücü, üçüncüsü kurumsal iyileşmeler, dördüncüsü ise gelir dağılımı ve sosyal adalet sağlayıcı, diğer bir deyişle vatandaşın ekonomisini kısa vadede doğrudan etkileyecek adımları içermektedir."

Selin Sayek Böke, seçim bildirgelerinde sundukları yeni kalkınma hamlesinin 4 ana eksen üzerinde kurulduğunu aktararak, ilk eksenin demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin saydamlığını ve hesap verebilirliğini güçlendiren kurumsal yapıyı iyileştirici politikalardan oluştuğunu kaydetti.

İkinci eksende Türkiye'nin dünya arenasında rekabet gücünü kalıcı olarak artıracak politikalar barındığını kaydeden Böke, üçüncü ekseni, ekonomik gelişme ve büyümenin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlayacak, son ekseni de ekonomik istikrarla beraber sosyal ve çevresel dengeyi koruyucu politikaların oluşturduğunu bildirdi.

"Sorun yaratan değil çözen siyasete ihtiyaç var"

Sorun yaratan değil çözen siyasete ihtiyaç olduğuna işaret eden Böke, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin kalkınması ve güçlenmesi, ihtiyaç duyulan politikaların hayata geçmesi için siyasetin sorun yaratan yapısından kurtulup sorun çözen bir yapıya kavuşması gerekiyor. CHP olarak bu bilinçle eksiklikleri ve hatalı yapılan işleri anlatırken mutlaka bunun yanında çözümleri de ortaya koyuyoruz. Sorun olan değil çözüm olan bir siyaseti, geleceğin siyasetini adım adım inşa ediyoruz. Kısır çekişmeler yerine sorun ve çözümlerin bir arada konuşulduğu bir siyaset iklimi yaratmak için çabalıyoruz."

AK Parti'nin ise 1 Kasım'daki seçim kampanyasında CHP'nin ortaya koyduğu bütüncül çözüm önerilerinden seçim vaatleri oluşturduğunu ileri süren Böke, şunları kaydetti:

"Davutoğlu'nun ilk 3 ay için vadettiği 55 politikanın tamamını uyguladığı yönündeki iddiası da tıpkı Başbakanlığı gibi hayal ürünü. Türkiye'nin ihtiyacının yamalı bohça misali uygulamalar değil ekonominin yapısal sorunlarını çözecek reformları hayata geçirerek oluşturulacak yeni bir kalkınma modeli olduğunu idrak edemeyen AKP, uygulamayı vadettiği yamalı bohça politikalar konusunda dahi doğruyu söylemiyor. Bilindiği üzere malulen emekliye ayrılan Başbakan Davutoğlu giderayak Hükümet Programı'nda ilk 3 ay için öngörülen vaatlerin tamamının gerçekleştirildiğini açıkladı. Ancak söz konusu vaatler yakından incelendiğinde, emekli Başbakan'ın, bir AKP alışkanlığını tekrarladığı ve halkı açıkça aldattığı görülüyor."

Böke, açıklanan 20 reform ve 44 vaatten ekonomiyle ilgili 55 düzenleme incelendiğinde sadece 11'inin hayata geçirildiğinin görüldüğünü öne sürdü. AK Parti'nin, algı yönetimi üzerine siyaset anlayışı yürüttüğünü savunan Böke, "Türkiye'nin hayat satan değil çözüm üreten bir iktidara" ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement