CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

"Başbakan, nefret suçuna giren beyanlarda bulunmuş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir"

06.08.2014 12:13

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Afedersiniz bana, çok daha çirkin, Ermeni diyen oldu" sözleriyle nefret suçuna giren beyanlarda bulunduğunu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini öne sürdü.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın adayların kimlikleri üzerinde yorumlar yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin bu Cumhurbaşkanlığı seçimiyle büyük bir riske girdiğini savunan Güneş, "Cumhurun başkanı olacak, kendisini 'milletin adamı' olarak ilan eden kişi aslında sadece belli bir kesimin adamı olduğunu ilan ediyor. Ayrımcılığın daniskasını yapıyor" dedi.

Erdoğan'ın dün bir televizyon programında, "Afedersiniz bana, çok daha çirkin, Ermeni diyen oldu" dediğini ifade eden  Güneş, "Yani Ermenilik kötü bir şey. Cumhurbaşkanı olmak isteyen kişi, 'Ermeni olmak suçtur' diyor. Bu Başbakan'ın bir dil sürçmesi değil. 2011 seçimi öncesinde de kendisine Rumluk isnat edildiği için de 'afedersiniz' demişti" diye konuştu.

Güneş, bu sözlerin düşmanca tavır olduğunu öne sürerek, "Bu, Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur, Anayasa'nın 10. maddesindeki eşitliği ihlal etmiştir. Başbakan nefret suçu içine giren beyanlarda bulunmuş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş ve aşağılamıştır" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Erdoğan hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağını belirten Güneş, Erdoğan'ın kin ve nefret tohumları ektiğini, Alevi-Sünni ayrımı yaptığını söyledi.

Güneş, Erdoğan'ın daha önce de bir konuşmasında Zaza, Alevi ifadeleri kullandığının hatırlatılması üzerine, "Ya bu adam antropolog, siyaseti bırakacak antropoloji yapacak... Bunları siyasi mesele yapması anlamsız. Meseleyi nereye vardırmak istiyor?" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement