CHP'li Erdemir'den Roman Tanıtımı - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir'den Roman Tanıtımı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, cezaevinde bulunan Hüseyin Edemir'in yazdığı "C 84" adlı romanı tanıttı.

22.01.2015 13:44

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, cezaevinde bulunan Hüseyin Edemir'in yazdığı "C-84" adlı romanı tanıttı.

Erdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kendisinin öğrencisi, Ağbaba'nın da TBMM'de danışmanı olan ve şu anda cezaevinde bulunan Hüseyin Edemir'in yazdığı  "C-84" adlı roman hakkında bilgi verdi.

Türkiye'deki adaletsiz düzenin Demir'in kendi romanının tanıtımını bizzat yapmasına izin vermediğini ifade eden Erdemir, Ağbaba ile birlikte romandan bazı bölümler okudular.

Daha sonra Demir'ir kartondan yapılmış maketini kürsüye getiren Erdemir, "Bugün peçeteden hallice evraklarla yolsuzlukları aklayanlar umuyorum ki peçeteden bile hallice olmayan kanıtlarla mahkum ettikleri Hüseyin Demir'leri, bu ülkenin gençlerini, öğrencilerini bu utançla izlerler ve kurdukları bu acımasız düzenle ilgili biraz olsun utanırlar. Biz vicdan sahibi herkesi Hüseyinlere sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Gazetecilerin, Demir'in neden cezaevinde bulunduğu sorusuna, Ağbaba, "Bir dijital delille, ismi bir kağıtta yazıyor diye ceza aldı. Bir örgüte üye olduğunu yazıyor" yanıtını verdi.

Erdemir de, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıp yapmadığı sorusu üzerine, "Evet başlattı, yanıt bekliyoruz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir'den Roman Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement