Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri TBMM Genel Kurulu'nda

Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri TBMM Genel Kurulu\'nda

AK Parti'li Ersoy: "17 Aralık'ın, yolsuzluk operasyonu olduğuna inanmıyoruz.

06.05.2014 05:52

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, 17 Aralık'ın "yolsuzluk operasyonu" olduğuna inanmadıklarını belirterek, birbiriyle bağlantısı olmayan dosyaların sadece algı için birleştirildiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda,  CHP'nin, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler hakkında soruşturma önergesi görüşülüyor.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, önerge sahibi olarak yaptığı konuşmada, Güler hakkında 8 ayrı suç isnadı olduğunu savunarak, "Bir çark kurulmuş; rüşveti veren Sarraf, rüşveti alan Güler. Aracılık eden kişiler var. Bunların telefon görüşmeleri dinlenmiş. Bu olayın buraya kadar gelmesi bile çok ciddi bir macera sonucu oldu. Önergeleri vermemiş olsaydık, komisyon kurulmayacaktı" dedi.

Tezcan, 17 Aralık operasyonunun kapatılmaya çalışıldığını, 7 bin polisin görevden alındığını ifade ederek, şunları ifade etti:

"17 Aralık'tan itibaren adım adım iktidar güç ve kudreti kullanılarak, soruşturma makamlarını susturmak ve dosyayı kapatmak için özel çaba harcandı. Her şey darbe ile açıklanmaya ve üzeri örtülmeye çalışılıyor. Darbecilikle mücadelenin yolu çalmak, hırsızlık yapmak değildir. Bir başka moda tabir ise faiz lobisi.... Nerede, ne lobicilik var bilmem ama şu yaşananlar, 12 yıldır rüşvet lobisi kurulmuş olduğunu gösteriyor. Türkiye rüşvet lobisiyle mücadele etmediği sürece önü açılmayacak. Hukukun hakim olması için birlikte Yüce Divan yolunu açmak zorundayız."

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, dört eski bakanla ilgili soruşturmaların halktan gizlenmeye çalışıldığını ancak bugün tüm ülkenin gözünün Meclis'te olduğunu söyledi.

Son aylarda yaşananların sadece bir  yolsuzluk öyküsünden ibaret olmadığını, despotik yönetim biçimi olarak nitelemenin daha doğru olacağını ifade eden Tüzel, kirli ortaklığın temelinin çatladığını belirtti. Tüzel, "Bütün bu organize işlerin başında olan Başbakan için fezleke hazırlanmıyorsa, yargı üzerindeki baskıyı ortaya koyuyor. Ortada yolsuzluk, pişkinlik ve edepsizlik vardır. Başbakan'ın hesap vermek istememesi, bu düzenin sürmek istenmesidir. Güler'in oğluyla yaptığı telefon görüşmesi, aslında olanları anlatmaktadır. 7 kilitli kasa oğlunun evinde bulunmuştur. Normal ülkelerde bunlar hükümeti tepeler" yorumunda bulundu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da şahsı adına yaptığı konuşmada, iktidarın Türkiye'de denetlenemediğini savunarak, "Sizin iktidarınız döneminde her şey kayıt dışına çıktı. Cari açığı karşıladığını söyleyen kişinin vergi sıralamasında adı bile yok. Yolsuzluk ve rüşvet mi yoksa onlarla mücadele etmek mi milli güvenliğe tehdittir" diye sordu.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise 17 Aralık'tan beri uğramadıkları hakaret, işitmedikleri suçlama kalmadığını, tüm AK Parti'li milletvekillerinin suça ortak olarak gösterildiğini söyledi.

"Dört eski bakanın suçlu olduğuna sizler kadar emin değiliz, sizler kadar rahat karar veremiyoruz. Suçlular da demiyoruz, suçsuzlar da demiyoruz" ifadesini kullanan Ersoy, bunun yolunun Meclis'te kurulacak soruşturma komisyonu ve yargı süreci olacağını kaydetti.

Kimsenin kendilerine konuşma tapelerini servis etmediğini, dosyalardan yürütülen belgeleri ellerine vermediğini anlatan Ersoy, naklen yayınlanan tapelerin doğru olduğu, kimden temin edildiği, yasal dinlemeden kaynaklı olup olmadığını bilmediklerini vurguladı. 17 Aralık'ın, "yolsuzluk operasyonu" olduğuna inanmadıklarını dile getiren Ersoy, "Yolsuzluk operasyonundan başka şey ifade ediyor. Birbiriyle bağlantısı olmayan dosyalar, sadece algı için birleştirildi. Yıllarca dinlenen, takip edilen şüphelilerden birine bile suçüstü yapılmadı. Neden birinin koluna yapışılmadı? Bir-iki günde binlerce sayfalık fezleke hazırlayan sistemin yolsuzlukla mücadele edeceğine inanmıyoruz. Bize göre bu, yolsuzluktan öte iktidarımızdan, partimizden umduğunu bulamayan bazı kaynakların, siyasetin yapamadığını, muhalefetin beceremediğini bir şekille yargı yoluyla, Türkiye'yi AK Parti'den kurtarma operasyonudur" diye konuştu.

Güler'in 42 yıllık bürokrat ve devlet adamlığıyla tanıdığını belirten Ersoy, kendisinin devlet adamlığına itimat ettiğini söyledi. Ersoy, "Güler, 'Sarraf ile hiçbir konuda para alışverişinde bulunmadım' diyorsa, benim tanıdığım Muammer Güler doğru söylüyor. Ben ona inanırım. Tapelerin doğruluğuna yargılama bitene kadar inanmam" görüşünü ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  Ersoy'un konuşmasının ardından söz alarak, "Savcılık fezlekeyi gönderdi, madem istiyordunuz Meclis Başkanlığı'na niye yardımcı olmadınız. Halep oradaysa, arşın burada. İnanmadığınızı söylemeniz, grup kararı olduğunu ortaya koyar" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement