Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklif Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklif Genel Kurul'da

Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklif Genel Kurul\'da

TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 2 maddesi daha kabul edildi.

29.03.2012 19:49

TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 2 maddesi daha kabul edildi.

Maddelerle ilgili verilen önergeler üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, teklifle ilgili ciddi endişelerinin, özellikle yoksul aile çocuklarına ilişkin tereddütlerinin olduğunu söyledi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, KESK'in Kızılay'daki eylemine işaret ederek, "Dayaktan geçirdiğiniz öğretmenler, sizin çocuklarınızın öğretmeni olabilir. Hanginiz, veli toplantısına gittiğinizde, öğretmenlerin yüzüne bakacaksınız- Yazıklar olsun size" diye konuştu.

"Mevcut eğitim yasası matah değildi, bugün bundan da katmerlisini dayıyorsunuz" diyen Kürkcü, teklifin kanunlaşmasından sonra, her gün eğitimin, siyasi tartışmanın konusu olacağını ileri sürdü.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bahar geldiğinde parfüm kokan Kızılay Meydanı'nın, şimdi gaz koktuğunu söyledi. Kaplan, "Gazdan sorumlu bakan şu an burada. Hz. Ali 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' demişti, 'Bana bir harf öğreteni gazlarım, tazyikli su sıkarım, coplarım, seyahat özgürlüğünü kısıtlarım bu öğretmenlerin' imza: Hz. İdris Naim Şahin" diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 11. maddede verdiği önerge üzerinde konuşarak, AK Parti milletvekillerine, "Hırsızlık yapacaksınız, ondan sonra

'saygılı ol' diyeceksiniz. Hırsızlık yapan sizsiniz. Siz mantıksız kurşun askerler halin gelmişsiniz. Bu size fayda getirmez" diye seslendi.

AK Parti milletvekilleri Uzunırmak'a tepki gösterdi.

-"Gaflarıyla tanınan bir bakan..."-

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, oturduğu yerden söz istedi.

Sakık, "Gaflarıyla tanınan bir bakan, 2 gün önce halkımıza hakaret ederek

'75 bin insanı tükürüğümüzle boğarız' dedi. Siz 75 bin sayısını nasıl tespit ettiniz- Bir halka hakaret etme hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde- Bu coğrafyada 20 milyon Kürt yaşıyor, eli vicdanında olan demokrasi güçleri var. Bu insanların kimin yüzüne tükürüğünü salacağını o irade belirler, siz belirlemezsiniz. Onun için bizler ve halkımızdan özür dilemelisiniz" diye konuştu.

Sakık'ın sözlerinin ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Benim anladığım kadarıyla, Sayın Bakan'ın kastettiği orada herhangi bir halk değil" dedi.

Teklifin 2 maddesi daha kabul edildi. Yakut, daha sonra birleşime ara verdi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Çıkaran Teklif Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement