Milli Ciritçi Fatih Avan Açıklaması - Son Dakika
Spor

Milli Ciritçi Fatih Avan Açıklaması

Milli Ciritçi Fatih Avan Açıklaması

"Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası, güven tazelemem açısından benim için iyi bir yarış olacak" "Merdivenleri teker teker tırmanıp sonuna geldiğimde zirvede sporu bırakacağım"

07.11.2013 13:11

Milli ciritçi Fatih Avan, 15-16 Mart 2014'te Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası'nın, güven tazelemesi açısından iyi bir yarış olacağını bildirdi.

Avan, yaptığı yazılı açıklamada, şampiyona öncesi Rus antrenörü Sergey Makarov ile 15 Kasım'da Portekiz'de kampa gireceklerini belirterek, "Mart ayına kadar yurt içinde ve yurt dışında kamplarımız var. Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası güven tazelemem açısından benim için iyi bir yarış olacak. Sezona iyi başlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu yılki Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda, Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi 9 takımından biri olarak Süper Lig'de mücadele edeceğini hatırlatan Avan, "Süper Lig'de kalıcı olabilmek, büyük camiaların işidir. Bu sene Avrupa Şampiyonası da var ve bizim için büyük önem arz ediyor. Yeni bir oluşumun ardından ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalışıyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Kariyerinde iki Akdeniz Oyunları şampiyonluğu, bir Dünya Üniversite Oyunları şampiyonluğu, Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonası beşinciliği bulunduğunu belirten Avan, geleceğe yönelik hedefleri hakkında ise şunları kaydetti:

"Kariyerime sayısız rekorlar ve madalyalar sığdırdım. Başarısızlıklarımda kahroldum, başarılarımda daha üst seviyeye göz diktim. Önümde yaklaşık 10 yıllık bir sporculuk hayatım var. Kariyerimde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları olmasını istiyorum. Zaten yeterli noktaya ulaştığımı anladığım an sporu bırakacağım. Henüz yolun başındayım ve çok çalışmam gerekiyor. Merdivenleri teker teker tırmanıp, sonuna geldiğimde sporu zirvede bırakacağım. Antrenmanlarımızı 2016 Rio de Jenairo Olimpiyat Oyunları'na göre yapıyoruz."

Avan, eski federasyon başkanı Mehmet Terzi'nin istifasının kendisini çok üzdüğünü de ifade ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Her biten olay yeni bir başlangıçtır, her başlangıç da muhakkak yenilik getirir. Bu yüzden yeni başkanımız Fatih Çintimar'ı tebrik ederim. Böyle bir kazanın ardından kendisi camiayı sahiplendi. Atletizm Çalıştayı'nda isteğini ve heyecanını gördüm. Bu hırsla devam ederse, Türk atletizminin çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Tabii ki bu bir ekip işi ve başkanımızın ekibine çok iş düşüyor. Biz de sporcular, antrenörler ve idareciler olarak büyük bir aileyiz. Allah nasip ederse hep birlikte el ele vererek güzel işler başaracağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Ciritçi Fatih Avan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement