Türkiye Dart Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye Dart Şampiyonası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : sporculardan detay, müsabakalardan detay, TBBDF Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan ile röportaj, Milli Takım Antrenörü Nafiz Çelebi ile röportaj, ödül töreninden detay ANTALYA - Türkiye Dart Şampiyonası Şehit Demet Sezen Sıralama Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde sona erdi.

23.10.2016 21:25

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

sporculardan detay, müsabakalardan detay, TBBDF Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan ile röportaj, Milli Takım Antrenörü Nafiz Çelebi ile röportaj, ödül töreninden detay ANTALYA - Türkiye Dart Şampiyonası Şehit Demet Sezen Sıralama Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde sona erdi.

Türkiye Boccei Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Kemer'deki bir otelde düzenlenen turnuvaya, 100 kadın, 170 erkek olmak üzere toplam 270 sporcu katıldı.

TBBDF Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya toplam 270 sporcunun katıldığını belirterek, turnuvayı kazasız bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Bu seneki bütün organizasyonlara 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların bazılarının isimlerini verdiklerini ifade eden Tekcan, amaçlarının şehitleri unutturmamak olduğunu kaydetti.

Tekcan, dartın Türkiye'de kısa bir serüveni olduğunu ve eğlence sporu olarak bilindiğini anlatarak, "İngiltere'de alkolle anılan bir spor. Biz bu sporu alkolsüz mekanlara taşıdık. 17-18 yaşındaki gençlerle yürüyoruz. Dartı gençlere yaydık. Zaten milli takımımız da gençlerden oluşuyor" dedi.

En son Hanefi Çelebi'nin Avrupa şampiyonu olduğunu aktaran Tekcan, "Gençleri yetiştiriyoruz. Bu spora yıllarını adayan büyüklerini yenmeye başlıyorlar. Türkiye bu sporda ağır ağır ilerliyor. İngiltere'de bu sporun tarihi çok eski. Biz de ise çok yeni. Sabırla aradaki mesafeyi kapattığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Tekcan, dartın matematiği de geliştiren bir spor dalı olduğunu sözlerine ekledi.

Milli Takım Antrenörü Nafiz Çelebi ise dart milli takımının yurt dışında bir çok turnuvaya katıldığını ifade ederek, " Macaristan'da yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olduk. Bu bizim Avrupa'daki ilk derecemiz. Yarı finali Hollanda'ya karşı kıl payı kaçırdık. Hırvatistan'da yapılan elektronik dart şampiyonasında bazı dereceler elde ettik. En son Hollanda'da Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda kadınlarımız ilk 16 arasına girmeyi başardı. Milli takım olarak ilerde daha iyi işler yapacağız" diye konuştu.

Turnuvada dün kadınlarda Emine Dursun birinci oldu. Tuğba Eser ikinci olurken, Rabia Uslu ile Elif Deker üçüncülüğü paylaştı. Erkeklerde ise Ümit Uygunszölü birinci oldu. Mürsel Yavuz ikinci olurken, Hanefi Çelebi ile Cem Kıraker üçüncülüğü paylaştı.

Turnuvada bugün ise kadınlarda Emine Dursun birinci oldu. Gamze Eraslan ikinci olurken, Nisa Ünal ile Merve Doğan üçüncülüğü paylaştı. Erkeklerde ise Muhittin Gürbüz birinci oldu. Mertcan Türkyılmaz ikinci olurken, Eser Tekin ile Yunus Yıldırım üçüncülüğü paylaştı.

Türkiye Dart Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Dart Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement