Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü - Son Dakika
Turizm

Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Ortadoğu\'nun Paris\'i Beyrut\'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Gösterişli otelleri, savaşın izlerini taşıyan binaları, gurme lezzetleri, çılgınca yaşanan eğlenceleriyle ünlü gece hayatı, otantik pazarları ile Beyrut sizleri şaşırtıyor.

19.07.2018 09:46

Yıllardır Beyrut halkının savaşla mücadelesini hüzünle izledik. Çocukluğumda seyrettiğim bombalama sahneleri hala aklımda. Ne kadar güvenli deseler de bu yüzden senelerdir hiç adım atamıyordum Beyrut'a. Kime sorsam, Lübnan Mutfağı ve eğlence hayatı hakkındaki düşüncelerini anlata anlata bitiremiyordu.

Aklımın bir köşesinde yer eden yemeklerden artık tatma zamanı gelmişti. Eğlence hayatı ise yaz aylarında çok keyif veriyormuş.

Beyrut Ulaşım

İstanbul Beyrut 1 saat uzaklıkta. Thy ve Pegasus ile ulaşabilirsiniz.

Beyrut Otelleri

Beyrut, Fransız sömürgesi altında uzun kaldığından dolayı, Fransız kültürünün yansımalarını görebiliyorsunuz. Beyrut Phoenicia Hotel Muhteşem deniz manzarası, dekorasyonu, odaları, restoranları, yemekleri, marinaya olan yakınlığı ile en çok tercih edilen otellerden Phoenicia Beyrut. Kraliyet ailelerinin değerli fertlerini ve bir çok ünlüyü Beyrut seyahatlerinde ağırlıyor. Bir sonraki Beyrut gezimde bile hiç düşünmeden tercih edeceğim bir otel Phoenicia Beyrut.

Beyrut'ta Gezilecek Yerler

Corniche Bölgesi bana göre Beyrut'un en güzel yerlerinde İzmir'in Kordon Boyu gibi düşüneceğiniz kilometrelerce uzanan bir yolda, evler hayli gösterişli. Elit tabakanın ikamet ettiği bölgelerden biri Corniche. Bölge de etrafınızda koşu yapan, romantizmi yaşayan, en çok da nargile içen insanlar ilginizi çekiyor. Zaitunay Bay ise marinanın bulunduğu en keyifli bölgelerden. Restoranlar ve oteller ise göz kamaştırıcı güzellikte.

Beyrut'da Görülmesi Gereken Yerler

Mar Mikhael bölgesi Beyrut'un en eğlenceli yerlerinden.

Gemmayze'deki Osmanlı mimarisinin örneklerine rastlayabilirsiniz. Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan tarihi Mecidiye Camii, Ömer Camii, Birleşmiş Milletler Binası, Başbakanlık, Osmanlı Saat Kulesi, Parlamento Binası, tarihi Yunan Ortodoks kiliseleri ve Güvercin kayalıklarını gezebilirsiniz.

Jeita mağarası, Harissa tepesi ve Byblos Beyrut'da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Bekaa Vadisi'ndeki Baalbek tapınakları ise görülmeye değer.

Beyrut Restoranları

Lübnan Mutfağı kendine özgü mezeleri, et yemekleri ve salatalarıyla dünyaca ünlü. Türk Mutfağı ile Lübnan Mutfağı arasında ufak tefek baharat farkları dışında pek de bir fark yok diyebiliriz.

Nereye giderseniz gidin, restoranlarda bizdeki gibi patlıcan ezmesi, humus, salatalar ile biraz açlığınızı gidermek için sizlere sunuluyor. Lübnan mutfağında içli köfte, humus, tabbule, babaganuş, karbanit, b'abocarto tarator en sevdiğim Lübnan lezzetlerinden.

Beyrut halkı akşam yemeklerini saat 22.00 itibariyle yediklerinden dolayı restoranlarda ancak bu saatlerde dolmaya başlıyor.

Karam Al Bahr Zaitunay Bay

Beyrut'un gösterişli marinası Zaitunay Bay'deki en güzel balık restoranlarından...

Restoran'ın içine adımınızı atar atmaz, gördüğünüz manzara insanı adeta büyülüyor. Akvaryum içerisindeki canlı balıklar, istakozlar sizleri karşılıyor. Deniz mahsülleri ve mezeler ise tek kelimeyle muhteşem.

Karam Al Bahr Zaitunay BayTel +9611123456

Indigo Restaurant Le Gray

Hotel'in içinde yer alan, manzarası, sıra dışı sunumları ve leziz yemekleri ile Lübnan ve uluslararası mutfakların leziz örneklerini bulabileceğiniz seçkin mekânlardan.

Indigo Le Gray Tel +961 1 972 000

Liza Restaurant

Lübnan Mutfağı'nın en güzel mezelerini ve etlerinin tadına bakmak istiyorsanız, en doğru yerdesiniz.

Elit ambiansı, leziz yemekleri, şık sunumları ile beni en etkileyen Beyrut restoranları arasında Liza. Fransa 'da BeyrutLiza Beirut, ünlülerin tercih ettiği sevilen mekanlardan.

Liza BeirutTel: +961 1 208 108

Daha uygun bir bütçeye Beyrut yemekleri yemeyi tercih ediyorsanız, Balthazar, The Hangout, Urbanista'yı deneyimleyebilirsiniz.

Beyrut Gece Hayatı

Beyrut'un gece hayatı dünyaca ünlü. Beyrut halkı eğlenceye pek düşkün. Gece hayatının kalbi Mar Mikhael ve Gemmayze de atıyor.

Music Hall, Locale, The 01NE, Bar 360 en çok tercih edilen eğlence kulüplerinden.

Beyrut'ta Güvenlik

Ortam gayet keyifli, alışveriş eden hanımlar, restoranlarda şakalaşan gençler. Göze hoş geliyor. Savaşın izlerini hala yüreklerinde taşıyan ülkede, belirli bölgelere girerken sadece özel izinler alınıyor.

Şehir merkezinde askeri binaların fotoğraflarını çekmezseniz, ya da bir problem çıkartmazsanız hayat gayet güzel. Yine de meydanlardan fazla ayrılmayın. Onun dışında hayat normal akışında devam ediyor.

Beyrut Vizesi

Beyrut için kapıda vize alabiliyorsunuz. Eğer önceki seyahatlerinizde İsrail'e seyahat gerçekleştirdiyseniz, durum biraz daha sıkıntılı. Havaalanına indiğinizde bekletilebilir, ayrıca ülkeye de alınmama riskiniz de olabilir. Benim size tavsiyem ise, bir turizm şirketinin grubuna dahil olarak, Beyrut seyahatinizi gerçekleştirmeniz.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Ortadoğu'nun <a class='keyword-sd' href='/paris/' title='Paris'>Paris</a>'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü
Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Son Dakika Turizm Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement