13. Geleneksel Karamanlı Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

13. Geleneksel Karamanlı Şenlikleri Başladı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri başladı.

18.07.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri başladı.

Karamanlı Belediyesi tarafından düzenlenen şenliklerde, mermer ürünleri, zirai makineler, zirai ürünler, ticari araçlar ve çeşitli sektörlerdeki ürünler sergilenecek. Şenlik süresince sanatçılar konserler verecek, çocuklar için oyun etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında, Karamanlı Avcılar Derneği ile 2. Tek Kurşun Atış Yarışması düzenlediklerini bildirdi. Selimoğlu, çevre il ve ilçelerden yarışmaya geniş bir katılım olacağını belirtti.

Diğer il ve ilçelerden gelen vatandaşların şenliğe adını veren ceviz satın almak istediğini anlatan Selimoğlu, "Ne yazık ki 2 yıldır bölgede görülen don yüzünden cevizlerimiz olmadı. Ama biz önceki belediye başkanlarından emanet aldığımız ve belediyemize kazandırılan 2 bin 300 ceviz ağacının bakımını, en iyi şeklide yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Şenliğin ilk gününde, tasavvuf müziği sanatçısı Murat Anlar, halk müziği sanatçısı Serdar Şimşek sahne aldı. Semazen ve Kafkas gösterileri sunuldu. Şenlikler, yarın Karamanlı Eşeler Yaylası'nda vatandaşların katılımıyla düzenlenecek piknik Karakucak güreşleri ile sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 13. Geleneksel Karamanlı Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement