15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali

15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nde 'Babam Tarih Yapıyor' kısa metrajlı belgesel filmiyle seyirci ödülü alan Yönetmen Haydar Demirtaş, Mardin'de düzenlenen törenle ödülünü aldı.

20.01.2011 15:17

15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nde 'Babam Tarih Yapıyor' kısa metrajlı belgesel filmiyle seyirci ödülü alan Yönetmen Haydar Demirtaş, Mardin'de düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Festivalin kurucu başkanı Erkut Gömülü, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende, 1996'dan beri her yıl festivalin düzenlendiğini ve 100'den fazla filmin yarışmada yer aldığını söyledi.

Festivale başka ülkelerden de başvuruların olduğunu ifade eden Gömülü, şöyle dedi:

'Bu yarışmada en iyi kısa belgesel film, jürimiz tarafından belirleniyor. Bunun yanı sıra seyirci arkadaşlarımız da burada oy kullanıyorlar. Bunun sonunda en iyi belgesel kısa film alanında da söz sahibiler. Bu sene Haydar arkadaşımız belgesel dalında seyirci ödülünü kazandı. Birçok seyirci filmin gösteriminin ardından gelip bize 'Türkiye'ye gitmiştik, hakikaten Türkiye'yi çok iyi yansıtan bir film' yorumun yaptı. Bu önemli bir şey.'

Yönetmen Haydar Demirtaş da filmin kültürlerarası diyaloğu konu edindiğini, filmde, Müslüman inşaat ustası Mehmet Usta'nın yardımcılarıyla, tarihi bir Mezopotamya köyünde Süryani kilisesini tamir etmesinin anlatıldığını ifade etti.

Aldığı ödülü anne ve babası ile filmdeki emeği geçenlere armağan ettiğini kaydeden Demirtaş, 'Kültürlerin harmanlandığı bu filmde ilgi, aslında örnek bir kentin sinemaya aktarılmasıdır. Mardin Gençlik ve Kültür evi olarak yaptığımız belgeselimiz ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödül ve beğeni gördü. Bu bizleri çok mutlu etti' dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de Türkiye'nin görmek istediği yüzün filmde görüldüğünü ifade ederek, 'Mardin'de böyle yetenekli gençlerimizin çıkması bizleri memnun etti ve onurlandırdı' diye konuştu.

Erkut Gömülü, Haydar Demirtaş ve ekibine sertifika ve ödülünü verdi. Cüneyt Yüksel de Erkut Gömülü'ye teşekkür ederek plaket takdim etti.

Proje danışmanlığını Hüseyin Kuzu'nun yaptığı, müziğini Mazlum Çimen ve Saki Çimen'in üstlendiği filmde genç yönetmen Haydar Demirtaş'ın yanı sıra babası Mehmet Aziz, annesi Koçeli, 4 kardeşi ile 4 amcası rol aldı. Filmde, Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça anlatımlar yer alıyor.

(ÇEL-SİN-EK-ZVR) - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement