2. Siirt Kitap Fuarı - Son Dakika
Yerel

2. Siirt Kitap Fuarı

Gazeteci Ruşen Çakır, "Türkiye'nin tüm bölge halklarını barış içerisinde yaşayabilmesine örnek teşkil edebilir.

02.04.2015 18:15

Gazeteci Ruşen Çakır,  " Türkiye'nin tüm bölge halklarını barış içerisinde yaşayabilmesine örnek teşkil edebilir. Bu anlamda çözüm sürecinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çakır, Siirt Valiliği'nce düzenlenen 2. Siirt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında yaptığı söyleşide, Ortadoğu'nun gündemi, çözüm süreci ve bölgesel dengeler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yaşanan olayların seçimlere kadar iyice tırmanacağını ön gören Çakır, Türkiye'nin bütün bu sorunlara rağmen büyük ülke olmakta verdiği bir takım alışkanlıklarla bunları bir şekilde şuana kadar aşabildiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin çok önemli badireler atlatmış bir ülke olduğunu belirten Çakır, şunları söyledi:

"Kürtler bölgede yaşayan Türklerle, Acemlerle, Araplar ve diğer azınlıklarla birlikte ne kadar hareket edebilirlerse kendileri için o kadar iyi olur. Aksi taktirde Kürtlerin sadece 4 ülkeye bölünmüş olan Kürtlerle birlikte ne kadar birleşirlerse birleşsinler, ne kadar ortak hareket ederlerse etsinler diğer komşu halklarla aralarını iyi tutamazlarsa, birlikte ortak projeler geliştiremezlerse sürekli bir çatışma ve sıkıntı halini yaşarlar. Bunun hiç kimseye hayrı olmaz. Türkiye'nin bu anlamda çok önemli bir yeri var. Türkiye'nin tüm bölge halklarını barış içerisinde yaşayabilmesine örnek teşkil edebilir. Bu anlamda çözüm sürecinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Buradan kalıcı bir çözüm çıkacağına hem umuyorum ve hem de inanıyorum. Bu anlamda Türkiye bir örnek teşkil edebilir."

Söyleşinin ardından Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Çakır'a, üzerinde ismi yazılı tiftik halı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Siirt Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement