21. Yüzyıldan Akif'e Bakış - Son Dakika
Yerel

21. Yüzyıldan Akif'e Bakış

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "21.Yüzyıldan Akif'e Bakış" paneli düzenlendi.

12.03.2012 19:40

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "21. Yüzyıldan Akif'e Bakış" paneli düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen panelde "Mehmet Akif ve Safahat'ta Adı Geçen Asım Gerçeği" sunumunu yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, edebiyat tarihinde bilinenlerin yanı sıra bilinmeyenlerin de bulunduğunu ifade etti.

"Asım"ın edebiyat tarihinde bilinmeyen bir kavram olduğunu belirten Göçkün, "Asım genel olarak 1936 Akif'in vefatından sonra Safahat'ta 19 yerde geçer ve oğlu olduğu sanılır. Gerçekte Asım, Akif'in oğlu değil. Kendisini aynı çizgiyle kabul ettiği ve her zaman ayrıcalıklı yer verdiği Asım ise 1900 yılında İstanbul'da doğan, soyadı kanunu çıktıktan sonra Gönül soyadını alan Asım Gönül'dür" dedi.

PAÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Özçelik ise "Mehmet Akif Ahlakı" konulu sunumunda, Mehmet Akif'in ahlakının genel çizgilerinin doğruluk, dürüstlük, sadakat, samimiyet, haysiyet, ilkelilik, tutarlılık, vatanı ve milleti için çektiği ızdırap, çalışkanlılık karakterinin bariz özellikleri olduğunu kaydetti.

Panelde PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Bildirici, "Birinci Dünya Savaşı sırasında Mehmet Akif'in Arabistan Misyonu", PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahittin Özçelik de

"Firavun imanı ve Akif" konulu birer sunum yaptı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın oturum başkanlığını yaptığı panele AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Yüzyıldan Akif'e Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement