33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali - Son Dakika
Yerel

33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali

Festivalin üçüncü gününde mehteran takımı, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, aşıklar şöleni düzenlendi

28.06.2013 19:37

33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali'nin üçüncü gününde, mehteran takımı, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteri yaptı,  aşıklar şöleni düzenlendi.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesince düzenlenen festival kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Takımı, Hürriyet Meydanı'nda gösteri yaptı.

Kostümleri ve enstrümanlarıyla ilgi çeken mehter takımının seslendirdiği "Yelkenler Biçilecek", "Sancak Marşı", "Mehter Marşı", "Ceddin Deden" ve "Genç Osman" marşları beğeni topladı.

Dans gösterileri ilgiyle izlendi

Festivale Kırgızistan, Endonezya, Makedonya ve Karadağ'dan katılan yabancı ekiplerin yanı sıra İzmir, Bursa, Kırşehir ve Samsun'dan gelen halk dansları ekipleri de kentin çeşitli bölgelerde gösteri sundu.

Ülkelerine özgü yöresel dansları sahneleyen yabancı ekiplerin Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiği gösteriler, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Aşıklar şöleni

Mahzuni Şerif Parkı'nda düzenlenen aşıklar şöleninde Ali Mahsuni, Müslüm Koygun, Sümeli Can Kaya ve Akış Şahtuni sahne aldı.

En güzel türkü ve şiirlerini okuyan aşıklar, dinleyicilerden alkış aldı. Hitit Kültür Merkezi semah ekibi de gösteri yaptı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement