4. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı - Son Dakika
Yerel

4. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı

66 yayınevinin katılacağı fuar, 16 Eylül'de ziyarete açılacak

12.09.2013 13:21

Konyaaltı Belediyesince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere 16 Eylül'de açacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceklerini söyledi.

İlkini "Okumak lazım", ikincisini "Akdenizi yazmak", üçüncüsünü "İnsanı okumak" sloganıyla düzenledikleri fuarın bu yıl "Kitaplar yaşadıkça" sloganıyla gerçekleştirileceğini anlatan Böcek, Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın Türkiye'de kısa sürede en önemli kitap fuarları arasında yerini aldığını ifade etti.

Böcek, fuar ile Antalyalı okurlarla yazar ve yayınevlerini buluşturmayı, yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında öğrencilere ucuz kitap temin etmeyi amaçladıklarını belirterek, fuarın bu yıl 16-25 Eylül tarihlerinde Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacağını bildirdi.

Fuarda 66 yayınevi ve 77 standın bulunacağını kaydeden Böcek, "Antalya'da bütün okullardan öğrencilerin gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve belediye ile görüştük. Söyleşilerin, imza günlerinin olacağı bir kültür şöleni olacak. Her düşünceden insanımız, istediği kitaplarını bulabilecek" dedi.

Böcek, kitap fuarının geçen yıl 123 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini, bu yıl ise daha fazla ziyaretçi beklediklerini dile getirerek, fuara Ahmet Nesin, Nihat Hatipoğu, Ece Temelkuran, Nihat Genç, Uğur Dündar, Orhan Baykal, Vural Savaş, Hakan Yılmaz Çebi, Cezmi Ersöz, İpek Ongun ve Mavisel Yener, Muzaffer İzgü, Cemal Nur Sargut, Kahraman Tazeoğlu, Banu Avar, Ali Kırca, Sinan Yağmur, Ahmet Ümit ve Uykusuz Dergi çizerleri gibi birçok yazarın katılacağını söyledi.

Resmi açılışı 18 Eylül Çarşamba günü yapılacak fuar, 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement