Adalet Büro Sen'den Maaş Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Adalet Büro Sen'den Maaş Tepkisi

Adalet Büro Sen\'den Maaş Tepkisi

Adalet Büro Sen'e bağlı adliye personeli tüm hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarında bin 155 lira artış yapılmasına tepki gösterdi.

12.09.2014 15:58  Güncelleme: 16:02

Adalet Büro Sen'e bağlı adliye personeli Niğde Adliye binası önünde tüm hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarında bin 155 lira artış yapılmasına tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı'nın kendilerine karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirten sendikalılar, Bakanlığın seslerine kulak tıkamaya devam ettiği sürece iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerinde bulunacaklarını söyledi.

Adalet Büro Sendikası Kurum Temsilcisi Fatma Demir, sendika üyelerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında; "Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, bundan yaklaşık 2 ay önce temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı. Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara bin 155 TL zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü personele zam yapılması halinde diğer kurumlardaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır" dedi.

Demir; " Temmuz ayında vaad ettiniz eylül ayında çark ettiniz. Temiz ayındaki vaadinizin 10 ağustos'ta yapılan seçime yatırım olduğunu, siyasetin kirli bir oyundan ibaret olduğunu herkese gösterdiniz" dedi.

"Sizlere buradan soruyoruz Sayın Adalet Bakanı" diyerek açıklamasını sürdüren Demir, ülkemizde en ağır çalışma koşullarına sahip olan kişilerin memurlar olduğunu belirtti.

Bu günü kadar Adalet Bakanlığı'nda adaletin sadece isminde var olduğunu dile getiren Demir; " Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığıdır. Bizler adalet bakanlığını personelin sorunlarına eğilen, çözüm bulan onları mutlu eden bakanlık olarak değil, sadece hakim ve savcıları mutlu etmeye yarayan 'Hakim ve Savcı' bakanlığı olarak kabul ediyoruz. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz. Bakanlığımız bizleri duymamaya devam ettiği sürece iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet Büro Sen'den Maaş Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement