Adıyaman Valisi Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Valisi Demirtaş Açıklaması

Adıyaman Valisi Demirtaş Açıklaması

"En önemli problemlerden bir tanesi olan aile içi şiddete kesinlikle son vermemiz lazım"

12.02.2014 18:35

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "En önemli problemlerden bir tanesi olan aile içi şiddete kesinlikle son vermemiz lazım" dedi.

Vali Demirtaş, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Geleceğe Umutla Bakanlar Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı "Şiddetsiz bir topluma doğru" projesinin tanıtımı için bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin en büyük mağdurların çocuklar olduğunu söyledi.

Aileler içinde yaşanan şiddetin çocukların ruh sağlığını bozduğunu belirten Demirtaş, "Çocuklar yaşanan şiddetten çok etkileniyorlar. Çocuk, aile içindeki şiddeti görürse, yetişkin bir hale geldiğinde maalesef o da yakınlarına, ailesine ve çocuklarına şiddet uyguluyor. Demek ki şiddeti bizim hemen çözmemiz lazım. En önemli problemlerden bir tanesi aile içi şiddete kesinlikle son vermemiz lazım" dedi.

İl Sağlık Müdür Mehmet Emin Taş ise aile içi şiddetin günlük yaşam içerisinde gözardı edildiğini vurguladı.

Aile büyüklerinin çocuklar için rol modeli olduğunu ifade eden Taş, "Aile içerisinde yaşanan şiddeti çocuklarınızın zihin dünyasında kalıcı olumsuz etkiler bıraktığını göz ardı etmememiz gerekiyor. Çocukların öncelikli olarak rol modelleri olan ebeveynlerin aile içerisindeki tavır ve davranışları hakikaten o çocuğun gelişimine olumlu ya da olumsuz yönde etki etmektedir" diye konuştu.

Törende projenin hazırlanmasına katkı sunanlara plaket verildi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Valisi Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement