Ağrı'da "Bugün Ayın Işığı" Konseri Verildi - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Bugün Ayın Işığı" Konseri Verildi

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, "Bugün Ayın Işığı" adlı konser düzenlendi.

15.12.2013 14:20

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, "Bugün Ayın Işığı" adlı konser düzenlendi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Türk Halk Müziği sanatçıları Aydın Akar, Çimen Yalçın, Gökhan Temur ile dengbejler Havin ve Cesim sahne aldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı sanatçılarımız bugün sizlere en güzel türkülerini dengbejlerimiz ise en güzel klamlarını sunacak ve tüm yurdumuza yeniden yayılacak olan kardeşliğimizi buradan haykıracağız" dedi.

Bulut, şöyle devam etti:

"Birlikte söylediğimiz şarkıların, türkülerin, klamların, stranların, birlikte oynadığımız oyunların sayısı daha da artacak, halaylar ve govendler büyüdükçe kardeşlik duygularımız eskisinden çok daha kuvvetlenecektir. Birlikte söyleyip, el ele verip beraber olacağız, birlikte eğlenip, birlikte coşacağız. Bu aziz vatan toprakları üzerinde üretilen güzellikleri, kültürü, yine bu topraklar üzerinde yaşayan ülkemizin güzel insanlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Halayların govendle türkülerin stranlarla kardeş olduğunu bir kez daha göreceğiz."

Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirildiği konser, yaklaşık 3 saat sürdü. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Bugün Ayın Işığı' Konseri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement