Ahlat'ta Kuru Meyve Satışları Arttı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Kuru Meyve Satışları Arttı

Ahlat\'ta Kuru Meyve Satışları Arttı

Yöresel ürünlerdeki çeşitliliğiyle bilinen Bitlis’in Ahlat ilçesinde, kuru erik ve ceviz satışlarında yaşanan artış aktarları sevindirdi.

03.11.2015 12:54

Yöresel ürünlerdeki çeşitliliğiyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinde, kuru erik ve ceviz satışlarında yaşanan artış aktarları sevindirdi.

İlçede bulunan Nurs Lokman Hekim işletmecisi Mesut Uzunpolat, kuru meyve satışlarında fark edilir bir artış yaşandığını belirterek, ilçede ise en çok kuru erik ve cevizin rağbet gördüğünü söyledi. Aktar Uzunpolat, bu tür yöresel ürünlerin Ahlat'ta özellikle uzun kış gecelerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer aldığını vurgulayarak, "Şu anda kuru meyve ürünleri oldukça rağbet görüyor. İş yerimizde bulunan kuru üzüm, ceviz, incir ve erik gibi kuru meyve ürünlerinin hepsine talep var. Fakat en çok yerli ürünlerimizden kuru erik ve ceviz oldukça satılıyor. Kuru erik ve ceviz ilçe halkının vazgeçilmez tercihidir. Kuru eriğin fiyatı 10 TL'den başlayarak 25 TL'ye kadar çıkarken, ceviz ise 15 TL'den başlayarak kalitesine göre fiyatı değişiyor. Bunların yanı sıra havaların soğumasıyla beraber bitkisel çaylara da rağbet artmaya başladı" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Kuru Meyve Satışları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement