Akademisyenlerden Elmalı'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Akademisyenlerden Elmalı'ya Ziyaret

ANTALYA (AA) – Antalya'da düzenlenen, İbrahim Bedrettin Elmalılı Sempozyumu'na katılan akademisyenler Elmalı ilçesini ziyaret etti.

08.11.2015 18:51

ANTALYA (AA) – Antalya'da düzenlenen, İbrahim Bedrettin Elmalılı Sempozyumu'na katılan akademisyenler Elmalı ilçesini ziyaret etti.

Sempozyuma katılan TBMM Müzecilik ve Tanıtım Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erbay, Din ve Hayat Dergisi Editörü Kamil Büyüker, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, dekan yardımcıları Doç. Dr. Yasin Pişkin, Doç. Dr. Rıfat Atay, öğretim üyeleri Doç. Dr. Zişan Türcan ve Yrd. Doç. Dr. Bahset Karslı, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bulut ve Üsküdar Fatih Cami İmamı Hatibi Dr. Kamil Coştu, ilçede tarihi ve kültürel incelemelerde bulundular.

Akademisyen heyetine Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş ve Belediye Başkanı Ümit Öztekin eşlik etti.

Heyet, Elmalılı Hamdi Yazır Kent Müzesi, Ketenci Ömer Paşa Cami, Elmalı Müzesi, tarihi Elmalı evlerinin bulunduğu sokağı gezdi.

Heyete bilgi veren Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı'nın İslam dünyasında önemli alimlerin yetiştiği bir yerleşim yeri olduğunu ve günümüzde bu bulguların bir çoğunun ilçede varlığının devam ettiğini söyledi. Öztekin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Diyanet İşleri Başkanlığını yapmış İbrahim Bedrettin Elmalılı'nın da Elmalı doğumlu olduğunu anımsattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akademisyenlerden Elmalı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement