Alemdaroğlu, "Sessiz Çığlık" Eylemine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Alemdaroğlu, "Sessiz Çığlık" Eylemine Katıldı

Alemdaroğlu: "Anayasa Mahkemesi'nden, Ergenekon ve Balyoz sanıkları olarak yeniden yargılanmayı hepimiz istiyoruz"

31.05.2014 17:20

Ergenekon davası sanıklarından, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, " Anayasa Mahkemesi'nden, Ergenekon ve Balyoz sanıkları olarak yeniden yargılanmayı hepimiz istiyoruz" dedi.

Alemdaroğlu, Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda bir grup tarafından düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemine katıldı.

Burada konuşan Alemdaroğlu, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul'un, Kurmay Albay Mustafa Önsel ve Jandarma Albay Engin Çırakoğlu'nun da kendisi gibi kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını istediğini belirtti.

Kendisi ve onun gibi yargılananlar için yeniden yargılanmanın tarafsız mahkemelerde adil olmasını istediğini söyleyen Alemdaroğlu, "Bu davalar aslında toplumu susturmak, biat kültürüne getirmek ve ABD'nin isteği doğrultusunda büyük Ortadoğu projesinin gerçekleşebilmesi ile ülkenin bölünmesinde sessiz kalınabilmesi için yapılan davalardır. Bu kurgu sadece Türkiye Cumhuriyetini yönetenler tarafından gerçekleşmiş kurgu değildir. Ergenekon davası bir tiyatrodur" diye konuştu.

Alemdaroğlu, yeniden yargılanmayı istediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anayasa Mahkemesi'nden, Ergenekon ve Balyoz sanıkları olarak yeniden yargılanmayı hepimiz istiyoruz ama bilsinler ki eğer Ergenekon veya Balyoz davası sanıkları yeniden yargılanırken, yine böylesi bir yargılama olacaksa, bağımsız ve tarafsız mahkemelerde yargılanmayacaksak, hiçbir şekilde adil yargılama olmayacaksa biz her türlü cezayı çekmeye razıyız. Hiçbir zaman İmralı'daki efendi ile takas edilmek istemiyoruz. Onunla birlikte af dile getirildiği zaman, biz suçsuzuz, onun suçuysa herkesçe biliniyor. Dolayısıyla onunla affedilmeyi de istemiyoruz. Balyoz sanıklarının da hiçbirinin istemeyeceğine inanıyorum. Ülkemizin birliğini, dirliğini hep beraber korumanın birer neferiyiz. Ne mutlu Türküm diyene diyoruz ve bundan da herkes mesajını almalıdır." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alemdaroğlu, 'Sessiz Çığlık' Eylemine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement