Ali Emiri Sempozyumu Tebliğleri Kitaplaştı - Son Dakika
Yerel

Ali Emiri Sempozyumu Tebliğleri Kitaplaştı

Diyarbakır Valiliği tarafından "Ali Emiri hatırasına Uluslararası VIII Klasik Türk Edebiyatı sempozyumu" kitabı yayımlandı.

04.01.2015 19:10

Diyarbakır Valiliği tarafından "Ali Emiri hatırasına Uluslararası VIII Klasik Türk Edebiyatı sempozyumu" kitabı yayımlandı.

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversite'sinin ortak çalışmaları sonucu Diyarbakır Valiliği Kültür Sanat Yayınlarının 15'incisi olarak yayımlanan kitapta, açılış konuşmaları, tebliğ metinleri, değerlendirme oturumu konuşmaları gibi  bölümler yer alıyor.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, yayımladıkları kitabın Ali Emiri'yi daha yakından tanımak isteyenlere bir pencere açacağını dile getirdi.

Aksoy, Ali Emiri'nin adına düzenlenen sempozyum bildirilerini içeren kitabı okuyucuların beğenisine sunmaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Edebiyatçı kimliği ön planda olan ilim adamı, yazma eser koleksiyoncusu, tezkireci ve hattat gibi birçok kimliğe sahip olan Ali Emiri, Diyarbakır'ın edebiyat dünyasına kazandırdığı önemli ve ender şahsiyetlerden biridir. Okumaya karşı duyduğu bitmek bilmez açlığının kendisini karış karış gezdirdiği sahafların birinde, Kaşgarlı Mahmut'un Araplara Türkçe öğretmek için kaleme aldığı ilk Türkçe sözlük olan Divan-ı Lügat-ü Türk'ün orijinal nüshasını bulmuş ve Türkçe'nin geliştirilmesi konusunda çığır açıcı çalışmaların önünü açmıştır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ali Emiri Sempozyumu Tebliğleri Kitaplaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement