Apart Sahiplerinden "Yurt" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Apart Sahiplerinden "Yurt" Tepkisi

Apart Sahiplerinden "Yurt" Tepkisi

Isparta'da faaliyet gösteren apart ve yurt sahipleri, SDÜ kampusü içine yapılması planlanan 2 bin kişilik öğrenci yurduna, üniversitenin ticari faaliyette bulunduğu iddiasıyla tepki gösterdi

21.10.2013 15:58

Isparta'da faaliyet gösteren apart ve yurt sahipleri, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampusü içine yapılması planlanan 2 bin kişilik öğrenci yurduna, üniversitenin ticari faaliyette bulunduğu iddiasıyla tepki gösterdi.

Isparta'da bulunan yurt ve apart işletmecileri ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) konaklama ve hizmet sektörlerini de içerisinde barındıran 16'ıncı gurup temsilcileri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.

Burada yurt ve apart işletmecileri adına konuşan Hüseyin Uçman, üniversite öğrencilerinin Isparta'nın kalkınmasında etkin rol oynadıklarını söyledi.

Şehirde yurt ve apart açısından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, öğrencilerin konaklamaları için yeterli imkanın bulunduğuna işaret eden Uçman, kampus içerisine yapılacak olan 2 bin kişilik yurt ve AVM'nin ihalesinin sessiz sedasız gerçekleştirilmesinin kendilerini üzdüğünü aktardı.

SDÜ'nün ilim üreten, evrensel bir yer olması gerektiğini, ticari düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Uçman, yurt yapımı ile birlikte Isparta ile SDÜ'nün birbirinden ayrışmasının gerçekleşeceğini savundu. Uçman, "Yapılan ihale usule uygundur ancak bu Ispartalılar tarafından duyulmamışken, bunu Konyalılar duymuştur. Yapılacak olan bu yurt ile yaşam merkezi ihalesinin iptalini istiyoruz. Isparta'ya yapılacak yurtlara karşı değiliz. Devlet yurdu yapılsın ancak bunun özel bir işletme ile AVM yapılması Isparta'ya büyük zarar verir" dedi.

Bu ihale ile Isparta'daki birçok iş kolunun da zarar göreceğini iddia eden ITSO temsilcisi Arif Ünal ise, "Bu konu esnafın önünü tıkayacaktır. İlimizde konaklama sıkıntısı bulunmamaktadır. SDÜ'nün böyle bir girişimi tekelci bir anlayıştır" diye konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise 2 bin kişilik yurt yapımı ile ilgili olarak gösterilen tepkilere de hak verdiğini  belirterek, "SDÜ'de eğitim için sınırlar belirlenmiş durumda. Öncelikle üst kullanım alanı oluşturulmak zorundadır. Bu alanlar içerisinde böyle bir apart yapılıp yapılamayacağı soruldu. Öncelikle imar olarak yapılıp yapılamayacağı belirlenmelidir. Ardından konuya ayrıntılı bir şekilde bakılacak. Artık bu son umut gibi bir şey, sizleri en derinden anlayanlardan birisiyim. Isparta'da ekonomi seviyesi yüksek olsaydı sizler buraya gelmezdiniz, bu duruma düşürülmezdiniz" şeklinde konuştu. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Apart Sahiplerinden 'Yurt' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement