Arıkan, Yeniden Aday Olacağını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Arıkan, Yeniden Aday Olacağını Açıkladı

Arıkan, Yeniden Aday Olacağını Açıkladı

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, hasta olduğu için aday olmayacağı yönündeki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı.

29.07.2013 14:52

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, hasta olduğu için aday olmayacağı yönündeki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı. Arıkan, belediyenin yeni hizmet binasının da 20 Eylül'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacağını duyurdu.

Arıkan, Çukurova Belediye Meclisi'nin toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek, ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Burada konuşan Arıkan, yapımı devam eden Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin 20 Eylül tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacağını bildirdi. Yeni hizmet binasının yapımı sırasında çıkan 'ağaçlar kesildi' iddialarına yanıt veren Arıkan, "Bizim binamızın yapımı Gezi Parkı olaylarına denk gelince, bizi olaylarla bağdaştırmaya çalıştılar. Adana'daki ilk çevreci binayı biz yapıyoruz; çatısında çimler olacak; 4 bin ağaç ekeceğız. 'Çamları kestiler' dendi, biz çalışma yaparken o çamlar devrilebilirdi, kökü kalmamış ve miladı dolmuştu onların. Orman Baş Müdürlüğü'nden izin alarak bir kısmını yerinden söktük ve başka bir yere diktik, bazılarını kullanamadık" dedi. Seyhan ilçesinde de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Arıkan, "Allaha şükürler olsun oraya da hizmet binasını biz kavuşturduk. Belki biz o binayı yapmasaydık hala otellerde, kiralık binalarda Seyhan Belediyesi hizmete devam edecekti" diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR"

Arıkan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, Çukurova ilçesinde çalışmaların yıl sonunda Belediyeevleri Mahallesi'nde başlayacağını belirtti. Diğer kentsel dönüşüm çalışmalarına nazaran Belediyeevleri'ndeki projenin daha kapsamlı olduğunu kaydeden Arıkan, "Türkiyede, kentsel dönüşümden vatandaşların mağdur olmadığı tek yer olacak; tam bir yaşam merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Hakkında çıkan 'hasta olduğu için aday olmayacak' iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Arıkan, "Belim nedeniyle bir rahatsızlık yaşadım. Hem partim içerisinden hem de Adanalılardan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmam konusunda büyük bir talep var. Ama benim Çukurova'daki hedeflerim henüz bitmedi. Yarın partime gidip, aday adaylığı formunu dolduracağım" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıkan, Yeniden Aday Olacağını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement