Aski'den, Çevre İlçelere 250 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Aski'den, Çevre İlçelere 250 Milyon Liralık Yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, hizmet sınırlarına geçen yıl dahil olan ilçelerdeki mahalle statüsüne kavuşan köylerin içme suyu ve kanalizasyon sıkıntılarını çözüme kavuşturuyor.

21.07.2015 10:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, hizmet sınırlarına geçen yıl dahil olan ilçelerdeki mahalle statüsüne kavuşan köylerin içme suyu ve kanalizasyon sıkıntılarını çözüme kavuşturuyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara geneline 2014 yılında 444 milyon TL yatırım, geçen yıl 30 Mart yerel seçimlerinin ardından hizmet alanına dahil edilen ilçelere bağlı köylere ise 1 yıl içinde 250 milyon TL tutarında yatırım yaptı.

Sağlıklı su kullanımı için depo onarımı ve paket arıtma tesisleri kuran ve köylerin atık su-yağmur suyu, içme suyu hattı ihtiyaçlarını karşılayan ASKİ, mobil abonelik aracıyla da vatandaşların ayağına kadar giderek abonelik işlemlerini gerçekleştiriyor.

Başkent'te 2014 yılında köylere yapılan yatırımlarla ilgili açıklama yapan ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, şunları söyledi:

"30 Mart 2014 yerel seçimleri sonucu hizmet alanımıza giren mahallelerin ihtiyaçları ve sıkıntıları yerinde tespit edilerek, altyapı ve üst yapıyla ilgili yatırımları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2015 yılında da mahalle statüsüne dönüşen köylerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz."

-ÇUBUK 2'YE CAN SUYU...

Kaya, başta Çubuk, Akyurt ve Pursaklar ilçeleri olmak üzere kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Çubuk 2 Barajı'na, Kavşakkaya Barajı'ndan 14 kilometrelik bir iletim hattı yaptıklarını, ASKİ olarak, Çubuk 2 Barajı su seviyesini koruyacak ve barajın uzun yıllar kullanılmasını sağlayacak bir projeye imza attıklarını belirtti.

-2014 YILINDA 200 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI DÖŞENDİ

İlçelerdeki ihtiyaçlara göre atık ve yağmur suyu, içme suyu hatlarını gözden geçirerek yenileyen ASKİ, bazı bölgelere ise ilk defa içme suyu ve kanalizasyon hattı ulaştırdı. ASKİ, 2014 yılı içinde hizmet alanına yeni dahil olan ilçelere 200 km de içme suyu hattı döşeyerek, atık ve yağmur suyu hattının yanı sıra ihtiyaç dahilinde çeşitli bölgelere paket artıma tesisi, dezenfeksiyon ve klorlama üniteleri yaptı, su deposu onarımları gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aski'den, Çevre İlçelere 250 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement