BDP'li Ata Sordu Bakan Çelik Yanıtladı - Son Dakika
Yerel

BDP'li Ata Sordu Bakan Çelik Yanıtladı

BDP\'li Ata Sordu Bakan Çelik Yanıtladı

BDP Milletvekili Ayla Ata'nın soru önergesine yanıt veren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, maden sektöründe 285 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

22.04.2014 17:23  Güncelleme: 17:27

BDP Milletvekili Ayla Akat'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine Bakanlıktan yanıt geldi.

Verilen yanıtta, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2010, 2011 ve 2012 yıllarında kömür ve linyit çıkarılması, metal cevheri madenciliği ve diğer madencilik ve taş ocakları sektörlerinde 285 işçinin "iş kazası ve meslek hastalığı" sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

 BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın maden ocaklarında göçük sebebiyle yaşamını yitiren maden işçilerinin durumuna ilişkin verdiği soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında maden sektörün 285 işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın Manisa'nın Soma ilçesindeki Darkale Maden Ocağı'nda 20 Ekim 2013 tarihinde yaşanan göçük sebebiyle yaşamını yitiren maden işçilerini durumuna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiği soru önergesine yanıt geldi. 

Bakan Çelik önergeye verdiği yanıtta, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında "kömür ve linyit çıkarılması, metal cevheri madenciliği ve diğer madencilik ve taş ocakları" sektörlerinde 285 işçinin "iş kazası ve meslek hastalığı" sonucu yaşamını yitirdiğini kaydetti. Çelik'in, Darkale Maden Ocağı'nda gerçekleşen iş cinayetlerine ilişkin soruşturma başlatıp başlatılmadığı sorusunu yanıtsız bırakması dikkat çekti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP'li Ata Sordu Bakan Çelik Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement