Aü Suluova Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Aü Suluova Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Amasya Üniversitesi (AÜ) Suluova Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan mezuniyet töreninde 145 öğrenciye diplomaları verildi.

05.06.2014 12:11

Amasya Üniversitesi (AÜ) Suluova Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan mezuniyet töreninde 145 öğrenciye diplomaları verildi.

Mahmut Demir Spor Salonu'nda yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, törende yaptığı konuşmada, "Nitelikli bir öğrenci ve nitelikli bir birey olarak çocuklarımızı yetiştirme gayretinde olduk. Sevgili öğrencilerimiz hangi işi yaparsanız yapın en iyi şekilde yapmaya çalışın. Milli ve manevi hassasiyetlerden taviz vermeyin. Kısacası bu toprağın sesi, kulağı ve gözü olun. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin başarılar diliyorum" dedi.

İlçelerdeki meslek yüksekokul merkezlerinin kolay idare edilmediğini belirten Orbay, "Dünden bugüne kadar çok desteklerini gördüğümüz sayın ilçe kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, iş adamlarımıza, tüm ilçe kurum, kuruluş ve halkımıza teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Suluova Meslek Yüksekokulu'nda ikinci mezuniyet törenini düzenlediklerini belirten Kurucu Müdür Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Üç yıl öncesinde 5 akademik ve 3 idari personelle başladığımız bu yolda bugün 7 idari 19 akademik personel ve 430 öğrenciyle 2013-2014 dönemini tamamlamış bulunuyoruz.  İlk yıl ve dönemimizde 45 öğrencimizi mezun etmiştik, bu yıl ise 145 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu sizlerle yaşıyoruz. Amasya Üniversitesi'ni Suluova'da en yüksek oranda temsil edebilmek için büyük fedakarlıklarla çalışıyoruz. Öğrencilerimiz yetiştirirken Türk aile geleneğine bağlı kalmalarını sağlamaya çalıştık. Diliyle, diniyle çelişir duruma gelmemeleri için mücadele ettik. ve bu mücadelede çocuklarımız bizi asla yanıltmadılar. Çocuklarınızı size donanımlı şekilde teslim ediyor ve de bunun haklı gururunu yaşıyoruz."

Mezun olan öğrencilere de seslenen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrencilerim sizlere sorumluluklarınızı anlatmaya çalıştık. Eminin ki bu sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Ama hocanız olarak yeniden hatırlatmak isterim, her şeyden önce alanınızda en iyi siz olacaksınız, diplomayı değil diplomanın altını dolduracaksınız. Bilgilerinizle insanları yetiştireceksiniz. Ailenize, milletinize ve ülkenize karşı ödevlerinizi yerine getirip onlara asla saygıda kusur etmeyecek ve en önemlisi her koşulda birlik ve beraberlikten yana taraf olacaksınız, asla tek dil, tek bayrak ve tek vatan ülküsünden geri durmayacaksınız."

Konuşmaların ardından okul birincisi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi Tuğba Şenli'ye ödülü verildi. Şenli, okul kütüğüne ismini çaktı.

Başarı gösteren diğer öğrenciler ile spor müsabakalarında dereceye giren takım ve oyunculara Kaymakam Hayatı Taşdan, Rektör Prof. Dr. Orbay, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı, Belediye Başkanı Fatih Üçok, TSO Başkanı Turgut Aksu, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir ve protokol mensupları tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.

Törenin ardından mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler keplerini havaya fırlattı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aü Suluova Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement