Aydın'da Gönül Elçilerinin Sayısı 1485'e Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Gönül Elçilerinin Sayısı 1485'e Ulaştı

Aydın\'da Gönül Elçilerinin Sayısı 1485\'e Ulaştı

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aydın’da yürütülen çalışmalarda gönül elçilerinin sayısının bin 485’e ulaştığı bildirildi.

22.02.2014 11:23

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aydın'da yürütülen çalışmalarda gönül elçilerinin sayısının bin 485'e ulaştığı bildirildi.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Uzmanı Dr. Selvinaz Saçan, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2012 yılı Aralık ayında başlatıldığı ve 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başlandığını söyledi. Saçan, "Gönül elçisi, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlere katkı sağlayan kişidir" dedi.

İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen 7'den 77'ye herkes 'Gönül Elçisi' olabileceğini belirten Saçan, "Önemli olan kişilerin gerçekten böyle bir işi yapmak istemeleridir. Ne yapılacağına gelince; herkesin bir başkası için yapabileceği, bir başkasına verebileceği, bir başkasıyla paylaşabileceği mutlaka bir duygusu, düşüncesi, fikri, deneyimi, ayni ve nakdi katkısı, idealleri ve hayalleri olduğu muhakkaktır. Gönül Elçilerinden beklenen temel görev, toplum ile kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetler arasında iletişim sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için Gönül Elçileri; yaşadıkları il ve ilçe düzeyinde hizmet veren tüm Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı hizmet birimlerini ve verdikleri hizmetleri ana hatlarıyla bilirler ve ihtiyaç sahiplerinin bu kuruluşlardaki ilgililerle iletişime geçmelerini sağlarlar. Özellikle desteklemek istedikleri bir hizmet kuruluşu veya birimi varsa burada verilen hizmetleri ayrıntılarıyla bilirler ve ihtiyaç sahiplerinin bu kuruluştaki ilgililerle iletişime geçmelerini sağlarlar. Sosyal sorumluluk projesi yürütmek isteyen özel sektör temsilcilerine yol göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlükleri ile iletişime geçmelerini sağlarlar. Bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşlara yol göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlükleri ile iletişime geçmelerini sağlarlar" diye konuştu.

Gönül elçiliği konusunda bilgi edinmek ve Gönül Elçisi olmak için iki şekilde başvuru yapıldığını belirten Saçan, doğrudan başvuruların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ya da Bakanlığın resmi sayfasından yapıldığını kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "Koruyucu Aile" hizmetleri tanıtımlarının yapıldığını belirten Saçan, projenin ikinci alt bileşeni olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtımlarının Aydın'da de devam ettiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Gönül Elçilerinin Sayısı 1485'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement