Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir\'de Açıklaması

"Biz güçlü bir partiyiz.

09.11.2014 18:57

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz güçlü bir partiyiz. Bize düşen iddiamızın olmasıdır. Biz, her seçimi kazanıp tek başımıza iktidara geleceğiz. Seçimlerde hedefimiz yüzde 100'dür" dedi.

Arınç, AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "şu barajı aşayım da parlamentoya gireyim, canımı kurtarayım derdinde" olmadığını söyledi.

AK Parti'nin hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu:

" Türkiye'de öyle partiler vardır ki aslında martidir, 'parti' bile denmez. Şu anda 100'den fazla parti kurulmuş. Biri de geçtiğimiz günlerde kuruldu. Adam basın toplantısı yapıyor, salon tamamen boş. Bir tane garip boynunu bükmüş ona yönelik konuşma yapıyor. Bunlar parti değil, bunlar marjinal şeyler. Bunların Türkiye'nin çoğunda tabelası bile yoktur. Şöyle veya böyle 30 adam bulur, 'parti kurdum' dersiniz ama parti dediğiniz şey demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan halkın fikirlerini yansıtan topluluklarsa bu Türkiye'de sadece 5-10 partiye nasip oldu."

Arınç, bir partilinin "Cebrail parti kurdu mu?" diye bağırması üzerine, "Allah korusun nereden bileceğim Cebrail'in parti kurup kurmadığını yahu, onu deniz aşırı yerlere soracaksın üstadım" diye konuştu.

-"Hedefimiz yüzde 100'dür"

Arınç, 2015 seçimlerine az kaldığını, AK Parti'ye duyulan sevgiyi artırmakla mükellef olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz güçlü bir partiyiz. Bize düşen iddiamızın olmasıdır. Biz, her seçimi kazanıp tek başımıza iktidara geleceğiz. Seçimlerde hedefimiz yüzde 100'dür. Allah ne kadar nasip eder, çalışmamıza bağlı, şartlara bağlı. Onun için bazı partiler 'yüzde 10'u bir aşsam da 40-50 kişiyle girsem' diye bakıyor. Hiçbirinin hedefi yok. Ben geçen 30 Mart seçimlerinden önce dedim ki 'Ey Kılıçdaroğlu senin de iddian var. Mesela sen diyebilir misin ki yüzde 30'dan aşağı alırsam ben başarısızım ve gideceğim'. MHP'ye acıdım onlara da yüzde 20 hedefini koydum. 'Ey Bahçeli sen yüzde 20 diyor musun benim hedefim de bu'. Bak benim Genel Başkanım, Başbakanım o zaman Tayyip Bey için dedim. Şimdi mutlaka Ahmet Davutoğlu da aynı şeyi söyleyecektir. 'İkinci parti olursam siyaseti bırakırım' diyor. Senin böyle bir hedefin var mı? Valla hiçbirinden ses çıkmadı. Bir tanesi de ya restimi görüp de 'ben de yüzde 30'dan aşağı alırsam' demedi. Bunlar o partiler için aslında bir yük. Oraya gitmemek için gelmişler. 20 seçim kaybetse adamların umrunda değil. Biz öyle değiliz, bizim hedefimiz var. Onlar pazar gününü, yani seçim gününü düşünüyorlar. Biz pazartesiyi bile değil, onlarca yıl sonrasını düşünüyoruz."

AK Parti'yi 12 yılda dünyanın örnek ülkesi haline getirdiklerini ifade eden Arınç, "Şimdi 2015 yılında bir ara istasyon var. Ara istasyonda toparlayacağız Allah'ın izniyle bütün milletvekilliklerini ama onun arkasındaki büyük hedefimiz 2023. Cumhuriyetin 100. yılında 2023 hedefiyle neler yapacağız biliyor musunuz, 2 trilyon Gayri Safi Milli Hasıla, 25 bin dolar adam başı milli gelir, 5 milyar dolar ihracat, hepsini sayabiliriz" diye konuştu.

Arınç, seçim kapsamında herkesin çok çalışması gerektiğini belirterek, "Allah çalışana verir, çalışmayana değil. İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır. Kim ne kadar çok çalışıyorsa onun alnının terinin karşılığı ona mutlaka verilecek" dedi.

Programda, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan, Başbakan Yardımcısı Arınç'a üzerine Fatiha suresinin bir ayeti bulunan tablo hediye etti.

- Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement