Başkale'de Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Kan Bağışı Kampanyası

Başkale ilçesinde, Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

10.06.2014 11:53

Başkale ilçesinde, Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır ve Hakkari ilerinin yanı sıra bağlı ilçelerin de kan ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma yürüten Van Bölge Kan Merkezi, Başkale'de başlattığı kampanya kapsamında duyarlı vatandaşların kan bağışını topladı.

Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından uygun görülen kanların muhafaza altına alındığını dile getiren Dr. Aliseydi Yakut, mobil ekipler ve kan bağış araçları ile bölgenin en ücra köşelerine kadar giderek ihtiyaç sahipleri için bağış topladıklarını dile getirdi.

Amaçlarının toplumda kan bağışı bilincini artırmak olduğunu anımsatan Yakut, şöyle konuştu:

"Yaptığımız eğitimlerle bu konuda toplumu bilinçlendirmek ve en güvenilir kanı hastanelerimize ulaştırarak, ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetini gidermek istiyoruz. Bölge kan merkezimize yılda 300 bin ünite kan bağışı alıp bu kanları ürünlerine ayrıştırarak kullanımını sağlamaktayız. 2011 ekim ayında Van'da yaşanan deprem sonrasında bölge kan merkezimiz kan ihtiyacını karşılamış ve bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır."

Kanın kaynağının yalnızca insan olduğunu ve ilaçlarla üretilemediğini dile getiren Yakut, insanların yaptığı kan bağışının ihtiyaç halinde hayat kurtarıcı niteliğinde olduğunu, bu nedenle vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale'de Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement