Beyinsiz Adam" Zeytinburnu'nda Sosyal Medyayı Anlattı - Son Dakika
Yerel

Beyinsiz Adam" Zeytinburnu'nda Sosyal Medyayı Anlattı

Twitter’da ‘Beyinsiz Adam’ olarak bilinen Hakim Türkmen, Zeytinburnu ilçesinde eğitim gören lise öğrencilerle bir araya gelerek, sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

11.02.2016 16:00

Twitter'da 'Beyinsiz Adam' olarak bilinen Hakim Türkmen, Zeytinburnu ilçesinde eğitim gören lise öğrencilerle bir araya gelerek, sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi, öğrenciler üzerinde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla Twitter'da 'Beyinsiz Adam' karakteriyle tanınan Hakim Türkmen'in konuşmacı olarak katıldığı 'Sosyal Medya Komedisi' isimli söyleşi programı düzenledi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen söyleşiye ilçede eğitim gören lise öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gündem ve gündem dışı konularda yaptığı ironik tespitler ve ince alaylarla yaklaşık 400 bin takipçi sayısına ulaşan Hakim Türkmen, öğrencilere sosyal medyada yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı. Sosyal medyayı doğru kullanmak adına temel bilgileri aktaran Türkmen'in öğrencilerle sohbet ettiği anlar ise renkli görüntülere sahne oldu.

"SOSYAL MEDYA HESAPLARINI DİKKATLİ KULLANMALIYIZ"

Sosyal medya üzerine öğrencilere uyarılarda bulunan Hakim Türkmen, "Sosyal medya hesaplarımız bizim kimliklerimizi oluşturuyor. İllaki hesaplarda dünya ile ilgili sorunları anlatmak zorunda hissetmeyin, tabi ki arkadaşlarınızla anılarınızı paylaşın. Ama tuhaf hareketlerden kaçmakta fayda var. Fotoğraflar, videolar gibi ben burada sadece bir kaçını gösterdim. İnsanlar sosyal medya hesaplarında paylaştıkları yüzünden hapse girebiliyorlar, işinden olabiliyorlar. Bunlar insanların başına gelebiliyor ama istatistiksel olarak daha karşımıza çıkmadı. Paylaştıklarımız bize geri dönecek, yazdıklarımız internet ortamında kolay kolay silinmiyor. Hesaplarımızda verdiğimiz bilgilerle güvenliğimizi tehlikeye atmayalım" dedi.

"SOSYAL MEDYA HESAPLARI CV'LERİMİZİ OLUŞTURUYOR"

Sosyal medya hesaplarının insanların CV'lerini oluşturduğunu söyleyen Türkmen, "İnsanlar genellikle iş başvurularında kullandıkları CV'lerini abartıyorlar. Ama sosyal medya hesaplarında artık bütün bilgileriniz yer alıyor. Hesapta sizin nasıl bir siyasi görüşe sahip olduğunuz, hayatınızı nasıl geçirdiğiniz gibi birçok bilgileriniz yer alıyor. Yani ben sizinle alakalı bilmem gereken her şeyi sosyal medya hesaplarınızdan öğrenebilirim. Eğer orayı dikkatli bir şekilde kullanıyorsanız hiçbir şekilde korkacak bir şeyiniz yok. Hatta oraya yazdıklarınız sayesinde insanların sempati duymasını sağlayabilirsiniz. Birde şunu unutmayın sosyal medyaya koyduğunuz hiçbir fotoğraf internet ortamından silinmez" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyinsiz Adam' Zeytinburnu'nda Sosyal Medyayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement