Birinci Grup Av Sezonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Birinci Grup Av Sezonu Başladı

Birinci Grup Av Sezonu Başladı

2016 av sezonunun Doğu Anadolu Bölgesi’nde 15 Ağustos günü başladığını söyledi.

18.08.2015 12:45

2016 av sezonunun Doğu Anadolu Bölgesi'nde 15 Ağustos günü başladığını söyledi.

2015-2016 birinci grup av sezonunun başladığını kaydeden Devrim Yağcı, sezonda avcıların sadece bıldırcın, üveyik ve tahtalı avlayabileceklerini kaydetti. Devrim Yağcı, "Komisyon kararına göre birinci grup av hayvanlarından bıldırcın ve üveyik avı 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 27 Aralık 2015 tarihinde kapanacak. İkinci grup kuşlardan kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği avı ise 10 Ekim 2015 tarihinde başlayacak ve 3 Ocak 2016'da da sona erecek. 2015-2016 av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikası olması şarttır. Bu belgeler olmadan kesinlikle ava çıkılması yasaktır. Bu karar Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Merkez Av Komisyonu'nun kararıdır. Avcılık yapanlar mutlak suretle bu belgeleri almaları gerekir. Avcılarımız birinci hafta çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri av yapabilirler. Onun dışında av yapmaları yasaktır" dedi.

2015-2016 av sezonunda bir avcının bir günde en fazla 10 adet bıldırcın avlayabileceğini de söyleyen Yağcı, "Av limitleri ise bıldırcın 10 adet, üveyik 8 adet, karatavuk 3 adet, kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği ise 2 adet olarak belirlenirken, memelilerden yaban tavşanı avı da 1 adetle sınırlandırılmıştır. Avcılarımız 2013-2014 av sezonunda uygulamaya geçen Av Yönetimi Bilgi Sistemi'ne (AVBİS) dernekleri vasıtasıyla kayıt yaptırarak, avlayacakları avlağı seçebilecekler ve kota alabileceklerdir. Yasadışı avcılığın önlenmesi amacı ile çalışmalar aralıksız devam edecek. Avcılığın sürdürülebilir olarak devam etmesi için yaban hayatının ve avın korunması, belirlenen kurallar çerçevesinde avın yapılması gerekmektedir. Tüm avcılarımızın avcılık kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz Avlanma tarihleri ve diğer konularda daha geniş bilgi almak isteyen avcılarımız Malazgirt Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Derneği Genel Merkezi'ne uğrayabilirler" diye konuştu.

Derneğe kayıt yaptırmayanların kesinlikle avlanamayacağını belirten Malazgirt Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Devrim Yağcı, "Ava çıkmadan önce avcıların mutlak olarak silah ruhsatı, kulüp üye belgesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan alınan avlanma kartlarını yanlarına almaları gerekir. Ayrıca av yapılan alanların av sahasına açık olup olmadığının bilinmesi, yasaklanan bölgelerde av yapılmamasını, ayrıca toy kuşları ve telli turnalar koruma altında, göçebe avcılar içinde ilçe jandarma komutanlığı ile birlikte çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birinci Grup Av Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement