Bismil'deki Türkmenlerden Kara Harekatına Tepki - Son Dakika
Yerel

Bismil'deki Türkmenlerden Kara Harekatına Tepki

SELMAN TÜR/MUHYEDDİN BEYCA - Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan kara harekatı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Bakacak köyünde yaşayan Türkmenler tarafından kınandı.

22.11.2015 11:11

SELMAN TÜR/MUHYEDDİN BEYCA - Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan kara harekatı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Bakacak köyünde yaşayan Türkmenler tarafından kınandı.

Esed rejiminin, Rusya'nın da desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen köylerine başlattığı saldırılara tepkiler sürüyor. Bismil ilçesine bağlı Bakacak köyünde yaşayan Türkmenler de Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan kara harekatına tepki gösterdi.

Köy muhtarı Mahmut Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı başındaki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik kara harekatının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıların barbarlık olduğunu kaydeden Ural, "Esed'in yaptığı barbarlıktır, kabul etmiyoruz, istemiyoruz. Bu insanların ölümüne son verilsin" dedi.

Ural, şöyle konuştu:

"Bunlarla ilgili biz diyoruz ki bu ateşe bir an evvel bir su serpilip söndürülsün. Bu insanlar bu zorluklarla terbiye olmasın istiyoruz. İnsanların ölümü nereye kadar devam edecek. Çoluk çocuk kurşuna dizilip öldürülüyor, bağırıp çağırıyor, anneler ağlıyor. Bunlar bizim için hergün işkence ve sıkıntı yaratıyor. Biz artık bunların olmamasını istiyoruz. Çoğu zaman yemeğe oturduğumuzda ağlıyoruz. O çocuklar ne yaptı ki bu işkenceyi çekiyorlar."

Daha önce Avrupa ülkelerinde de kaldığını dile getiren Ural, Avrupa ülkelerinde çalıştığını, ezildiğini ancak böyle bir şey görmediğini anlattı.

Ural, "Allah Müslümanlara yardım etsin. Irak'ı boşu boşuna darmaduman etmediler mi? Bunlar da insandır. Yatağa girip düşünüyorum, 'bunlar ne zaman biter' diye. Türk, Kürt, Ermeni, ne olursa olsun yeter ki insan olsun, kendimizi 'Müslüman olduğumuz için ayrı görelim' diye bir şey yok. Hiçbir insan ölmesin" ifadelerini kullandı.

Köy sakini Nevzat Bulut da oradaki insanların da huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Ölüm istemiyoruz, işte görüyorsunuz neler olduğunu. Esed'in Türkmenlere yaptığı zulmü kabul etmiyoruz. Yemek yerken bile televizyonda gördüğümüz zaman kaşık elimizden düşüyor, yemek yiyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Elif Ölmez ise kan dökülmesini istemediklerini, savaşların son bulmasını arzuladıklarını anlatarak, "Esed'in Arap, Türk, Kürt de olsa onları vurmasını istemiyoruz. Esed'in Türkmenleri evlerinden çıkarmasını, vurmasını ve kan dökmesini istemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bismil'deki Türkmenlerden Kara Harekatına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement