Boğazlıyan'da Dikiş Nakış Kursu - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da Dikiş Nakış Kursu

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı Beldesinde Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen dikiş nakış kursunu tamamlayan 25 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

02.04.2015 16:59

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı Beldesinde Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen dikiş nakış kursunu tamamlayan 25 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş, belediyede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sırçalı Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile kadınların motivasyonunu artırmak ve el becerilerini geliştirmek amacıyla kurs açıldığını söyledi.

Dikiş kursunun meslek edinmenin yanı sıra ev hanımlarına da yeni bir geçim kaynağı olacağını belirten Gümüş, dikiş kursunun gelecekte de sürdürülebilir olabileceğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ ise kadınların meslek öğrenerek ekonomik özgürlüklerine kavuşacaklarını ve öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sunacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 25 kursiyere sertifikaları verildi. Kursiyerler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da Dikiş Nakış Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement