Bozüyük İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Projelere Start Verdi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Projelere Start Verdi

Bozüyük İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Projelere Start Verdi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü başlamış olduğu projelerinin bir kısmını tamamlayarak, yeni projelere start verdi.

18.03.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü başlamış olduğu projelerinin bir kısmını tamamlayarak, yeni projelere start verdi.

İlçe Müdürü Cemil Özocak yaptığı açıklamada, İlçe Müdürlüğünün proje ofisinde planlanan çalışmaların bir kısmının bitme noktasına geldiğini belirterek, bir kısım yeni çalışmalara da başlandığını kaydetti. Özocak, "Geçmiş dönemde üretim desenine yerleştirilen bezelye, balkabağı, süt mısırı, ceviz gibi ürünlerin yanında, yeni ürün olarak bu yıl bakla ekilişleri yaptırılmıştır. Kırağı ve don tehlikesi olan mezit boğazı tabir edilen Aksutekke, Muratdere köylerimize alternatif ürün olarak özel idare katkılı böğürtlen fidesi dağıtılmıştır. Yörede böğürtlenin bol olması don ve kırağıya karşı kültüre alınmış böğürtlen, avantajlı bir üretim olacaktır. Ayrıca bölgenin yağışı bol alması, toprak yapısının nötr oranlara yakın olması sebebi ile Polonya menşeli 4 çeşit yaban mersini demonstrasyonu yapılmıştır. Yapılacak deneme üretiminde, verim kabiliyeti ve adaptasyon mukavemeti yüksek olan çeşit üretimde kullanılacaktır. En çok şikayete konu olan yaban hayvan zararlarına karşı, 2014 yılı yaz döneminde domuzun fazla olduğu bölgede elektrikli çit çalışması yapıldı. Yaz döneminde fayda sağlayan sistemin kış dönemi uygulaması da yapıldı. Randıman sağladı. Üretimde caydırıcı olarak kullanılmasında fayda var. Yüksek voltaj ve sıfır amper ölüme sebebiyet vermemektedir. Bölgede üretilen ürünlerin ambalajlanması paketlenmesi ve kurutulabilmesi ve tarım ürünlerine katma değer sağlayabilmek amacıyla İlçe Müdürlüğümüz personeli Orhan Karalar tarafından yazılıp BEBKA'ya sunulan ve kabul edilen, İlçemiz Sebze Üreticileri Birliği ile birlikte hazırlanan projemiz, proje koordinatörümüz Orhan Karalar yönetiminde bitme aşamasına gelmiştir. Planlanan sürede tamamlanacağı öngörülen projemizin Mayıs 2015 içinde açılışı yapılacaktır. Uygulama projesinin bitiminden itibaren çiftçi eğitimleri ve çalışacak personel eğitimlerine başlanacaktır. Yoğun emek ve çalışmalar sergileyen İlçe Müdürlüğümüz personeli her zaman yeniliğin takipçisi, çiftçimizin destekçisi olacaktır" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük İlçe Tarım Müdürlüğü Yeni Projelere Start Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement