Bu Defa da "Telgraf Okundu Mu?" Tartışması - Son Dakika
Yerel

Bu Defa da "Telgraf Okundu Mu?" Tartışması

Bu Defa da "Telgraf Okundu Mu?" Tartışması

Kütahya'da MHP Kütahya Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Alim Işık ile Valilik arasındaki 'davetiye' tartışması sürüyor.

27.02.2014 11:24

Kütahya'da MHP Kütahya Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Alim Işık ile Valilik arasındaki 'davetiye' tartışması sürüyor.

Alim Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Zafer Havalimanı'nın açılış töreni için davetiyenin 'Ankara'da kendisine değilde' partisinin Kütahya il teşkilatına teslim edilmesini eleştirdi. Işık, Valililiğe, açılış günü gönderdiği telgrafın törende okunup okunmadığını sordu. Işık'ın açıklaması şöyle: "25 Kasım 2012 tarihinde yapılan Zafer Havaalanının açılış törenine katılamadığım için aradan geçen 15 ay sonra, yerel seçimler öncesinde sözde şahsımın yıpratılması amacıyla bazı siyasiler tarafından gündeme getirilen eleştiriler üzerine Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nin 24 Şubat 2014 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında "Davetiyenin şahsıma gelmediği' yönünde yaptığım bir açıklama nedeniyle Kütahya Valiliğinin yaptığı Basın Duyurusu ve Yazılı Açıklamasının bazı medya organlarında da yayınlanması üzerine konunun tarafımdan tekrar incelenerek cevap verilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. Anılan tarih öncesinde, Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar ve Bilgi Teknolojisi Komisyonu üyesi olarak 22-24 kasım 2012tarihlerindeKomisyon Başkanlığı tarafından Kayseri'de düzenlenen 'Enerji Zirvesi'ne katılmam, ardından da yine Komisyon Üyesi olarak 26-29 Kasım 2012 tarihlerinde Uluslararası Şeker Örgütü (ISO) tarafından Londra-İngiltere'de düzenlenen '21. Uluslararası Seminer'e katıldığım için anılan tarihlerde TBMM dışında bulunmam nedeniyle, Kütahya Valiliği tarafından öncelikle Meclis'teki büroma gönderilmesi gereken davetiyenin Kütahya'daki zamanın Kadın Kolları Başkanımıza teslim edildiği ve Meclisteki büroma fakslandığı anlaşılan açılış davetiyesinin tarafıma ulaştırılamadığı tespit edilmiştir.Davetiyenin gereği, her zaman ve Kütahya'daki her tür faaliyette olduğu gibi zamanındaMeclis çalışma arkadaşlarım tarafından yerine getirilmiş ve 'Zafer Havaalanı açılış töreninin hayırlı olması' temennilerimiz bir telgrafla Kütahya Valiliğine iletilmiştir. Ancak, bu telgrafın açılış töreninde okunup okunmadığını bilemiyoruz. Eğer okunduğu halde törene katılmamam siyaset malzemesi yapılmak isteniyorsa bu ayrıca değerlendirilebilir. Eğer telgrafımız tören sırasında okunmadı ise bunun sebebinin açıklanmaya ihtiyacı vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurumlarına duyduğum saygı ve yıpratılmaması gerektiğine inandığım için anılan sasın açıklamasında yer alan yersiz ve yakışıksız ifadeleri değerlendirmeye gerek duymadığımı belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururum." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Defa da 'Telgraf Okundu Mu?' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement